Pomenirea eroilor revoluției din decembrie 1989, la Iosefin

Cu prilejul aniversării a 35 de ani de la începutul revoluției anticomuniste și anticeaușiste la Timișoara, în toată țara au loc manifestări cu caracter istoric și comemorativ.
În acest context, eroii căzuți în timpul manifestațiilor de protest de la Timișoara au fost pomeniți duminică, 22 decembrie, la sfânta Liturghie oficiată în biserica Nașterea Maicii Domnului a parohiei Timișoara Iosefin.
La sfânta Liturghie și la acest emoționant moment comemorativ a slujit și părintele conf. Dr. Constantin Jinga de la Facultatea de Teologie, preot paroh la parohia Timișoara Fabric Vest.
Parintele Constantin Jinga era student în anul întâi la Facultatea de Filologie și a participat la protestele ce aveau loc în duminica de 17 decembrie 1989, la Timișoara. În seara acelei zile, el a fost împușcat și a ajuns în stare foarte gravă la spital. Prin purtarea de grijă a lui Dumnezeu și grație profesionalismului medicilor, viitorul preot a fost salvat, a absolvit filologia și Teologia și a devenit preot.
După sfânta Liturghie, părintele Constantin Jinga și ec. Ioan Savu, unul din timișorenii aflați în primele rânduri ale revoluției de la Timișoara, le-au vorbit credincioșilor despre zilele fierbinți din decembrie 1989 și au punctat, fiecare, încercările prin care au trecut. Relatările lor au fost ascultate cu emoție și cu mare interes, mai ales de către tinerii prezenți în număr mare la biserică. De asemenea, părintele conferențiar a prezentat cartea părintelui vicar Ionel Popescu, „Preoți ortodocși bănățeni cu Sfânta Cruce sub tricolor-Decembrie ‘89-”, recent apărută, primită cu interes de către credincioși.
Corul parohiei, dirijat de dl. prof. Florin- Nicolae Șincari a dat răspunsurile la sfânta Liturghie și a îmbogățit momentul cu un foarte frumos buchet de colinde. La ceas de seară, corala „Doina Banatului” a parohiei noastre a participat la concertul de colinde organizat de parohia Timișoara Nord „Sfântul Nicolae”, în aula magna a Universității Științele Vieții, Regele Mihai I al României.
Așadar, duminica dinaintea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos a fost, pentru parohia noastră, una a rugăciunii, a comemorării eroilor revoluției și a cântării minunatelor colinde creștinești și strămoșești.











