CASĂ PENTRU O FAMILIE CU ȘASE COPII 


Motto:

      „Ce folos, frații mei, dacă zice cineva că are credință, iar fapte nu are? Oare credința poate să-l mântuiască? Dacă un frate sau o soră sunt goi și lipsiți de hrana cea de toate zilele și cineva dintre voi le-ar zice: Mergeți în pace! Încălziți-vă și vă săturați, dar nu le dați cele trebuincioase trupului, care ar fi folosul? Așa și credința: dacă nu are fapte, e moartă în ea însăși” ( Iacob 2,14-17).

       În satul  Cornești ( în trecut Jadani), localitatea natală a mitropolitului Vasile Lazarescu, persecutat și scos din scaunul mitropolitan de regimul comunist-ateu, doi soți și șase copii trăiesc într-o casă insalubră, aflată în pericol de prăbușire.

       Părinții celor șase copii frumoși, curați, silitori la învățătură, se străduiesc să le asigure, din salariul minim pe economie, hrana zilnică, să-i îmbrace decent, să-i trimită la școală, să cultive grădina, să crească animale și păsări de curte și totodată să repare mereu casa bătrână, tot mai șubredă.

       Din puținul lor, părinții au turnat fundația pentru o casă nouă și au cumpărat o parte din cărămida necesară construcției. Mai mult, din păcate, nu pot face.

       Oameni credincioși și harnici, cumpătați și iubitori de copii, fără vicii și patimi, cei doi părinți au nevoie de ajutorul nostru pentru a-și crește copiii într-o casă care să nu le pericliteze viața și în care să se bucure de condiții decente de locuit.

        Impresionați de grija deosebită și de dragostea pilduitoare a celor doi soți față de minunații lor copii, de renunțările și de jertfa lor zilnică pentru a le asigura o bucată de pâine, Parohia Ortodoxă Română Timișoara Iosefin, Fundația  parohială „Preot Ioan Olariu” și Societatea Femeilor Creștin-Ortodoxe din Timișoara, împreună cu Parohia Ortodoxă Română Cornești, cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Ioan al Banatului, ne-am unit eforturile în scopul zidirii unei case pentru această familie onorabilă, necăjită și lipsită de posibilități materiale, în primăvara anului 2019.

          De asemenea, lansăm un apel de suflet către toți oamenii de  bine, către instituții, firme și ONG-uri care vor să ni se alăture, ca împreună să trăim bucuria sfântă de a săvârși o faptă creștinească bineplăcută lui Dumnezeu, care usucă lacrimile și alungă tristețea părinților,  aduce zâmbetul și fericirea în inima și pe chipurile nevinovate ale copiilor.

        Pornim, așadar, împreună la drum, având în minte și în suflet memorabilele cuvinte ale monahului de la Rohia, cunoscutul scriitor Nicolae Steinhardt: „Dăruind vei dobândi”.    

       Donațiile se pot face la sediul parohiei noastre Timișoara Iosefin, sau prin bancă, într-un cont deschis special pentru acest proiect:

Parohia Ortodoxă Română Timișoara Iosefin

Cod fiscal 7033854

Cont: RO59BRDE360SV41418533600

Banca:  BRD Timișoara – Agenția Piața Iosefin