Acțiune social-filantropică pentru persoanele dezavantajate economic, la Parohia Timișoara-Iosefin

Biserica Ortodoxă întotdeauna a avut în vedere să exprime dinamica unității dintre slujirea lui Dumnezeu și slujirea oamenilor. O dovadă concretă a acestei slujiri teandrice este și Parohia Timişoara-Iosefin, care, pe lângă programul liturgic zilnic, organizează în mod constant diverse activități creștin-umanitare, ce au ca obiectiv slujirea și ajutorarea oamenilor aflați în nevoi și cu posibilități materiale insuficiente.

O activitate filantropică de anvergură a avut loc Luni, 18 Decembrie, în preajma marelui praznic al Nașterii Domnului, când comunitatea parohială, împreună cu Fundația filantropică Preot Ioan Olariu, a venit în sprijinul credincioşilor nevoiaşi şi a familiilor cu mai mulţi copii de pe raza parohiei, oferind pachete cu hrană gătită, iar, pentru sărbătorile de iarnă, pachete consistente cu alimente neperisabile.


Acțiunea caritabilă a debutat în Sala festivă „Preot Ioan Imbroane” a parohiei, cu un moment de rugăciune, după care preoții slujitori au împărțit zeci de pachete cu alimentele necesare pentru sărbătorile ce urmează. Pe lângă persoanele vrâstnice, bolnave și cu mulți copii, care au o situație materială precară, printre beneficiari se mai numără sportivi de performanță, precum și elevi și studenți, proveniți din familii dezavantajate economic, dar cu merite deosebite la învățătură, care primesc lunar burse de studii, cu menirea de a contribui la creșterea calității educației și de a preveni atât factorii de risc socio-educaționali, cât și abandonul școlar. De asemenea, credincioșii bolnavi şi imobilizaţi la pat, mulți dintre ei fără vreun aparținător, au fost vizitaţi de voluntarii parohiei, care le-au adus, la domiciliu, pachetele cu alimente, precum şi hrană caldă.

În cadrul Parohiei Timișoara-Iosefin funcționează din anul 2003, prin purtarea de grijă a părintelui paroh Ionel Popescu și o cantina socială, unde servesc săptămânal masa un număr însemnat de persoane asistate social.