Fapte de întrajutorare a persoanelor vulnerabile

Având în vedere măsurile restrictive ce limitează circulația persoanelor în afara locuinței în scopul prevenirii răspândirii pandemiei cu noul coronavirus, Parohia Timişoara-Iosefin continuă să fie aproape de persoanele vulnerabile care se confruntă cu diverse nevoi sociale. Astfel, în ajunul marelui praznic al Intrării Domnului în Ierusalim, parohia, prin purtarea de grijă a părintelui paroh Ionel Popescu, împreună cu Fundația filantropică Preot Ioan Olariu, a venit în ajutorarea oamenilor aflați în nevoi și cu posibilități materiale insuficiente, oferind peste 150 de pachete cu alimente neperisabile pentru sărbătoarea Sfintelor Paști. Voluntarii parohiei, echipați corespunzător, cu mănuși și măști de protecție, au distribuit pachetele la domiciliul fiecărui beneficiar.

Tot în acest context de limitare a libertății de mișcare, parohia oferă, pe lângă pachetele cu alimente, și ajutoare financiare unor credincioși vârstnici, bolnavi sau imobilizaţi la pat și fără aparținători, pentru plata întreținerii, pentru medicamente, lemne sau alte nevoi stringente, iar, cu ajutorul tinerilor voluntari, parohia aprovizionează persoanele aflate în autoizolare cu alimente, apă, măști de protecție și alte bunuri necesare traiului de zi cu zi.

Nu sunt uitați nici sportivii de performanță, elevii și studenții, proveniți din familii dezavantajate economic, dar cu merite deosebite la învățătură, cărora parohia le oferă lunar burse de studii, cu menirea de a contribui la creșterea calității educației și de a preveni atât factorii de risc socio-educaționali, cât și abandonul școlar.