Acțiune caritabilă la Parohia Timișoara-Iosefin

Joi, 20 Februarie 2020, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, prin Centrul de Recuperare pentru Copii cu dizabilități ,,Podul Lung”, a găzduit o frumoasă activitate în scop caritabil. Acțiunea s-a desfășurat pe  baza parteneriatului și a colaborării trainice pe care Centrul ,,Podul Lung” o are  de mai mulți ani cu Parohia Ortodoxă ,, Nașterea Maicii Domnului” Timișoara-Iosefin.
      Astfel, în seara zilei de joi,  tinerii  grupului catehetic ,,Preot Ioan Imbroane”, ce funcționează pe lângă parohie, s-au deplasat la sediul Centrului pentru a participa la un atelier de mărțișoare.
      Participanții au fost întâmpinați de personalul Centrului, care le-a oferit atât maculatura de bricolaj, cât și explicațiile și tehnica pentru a realiza mărțișoarele dorite.
     Tinerii s-au bucurat de această acțiune deoarece,  au învățat un lucru nou și au avut posibilitatea de a contribui la ajutorarea semenilor aflați în suferință. De regulă, aici sunt aduși zilnic spre recuperare copii cu diverse probleme psihice și de locomoție, iar prin multă muncă și exercițiu ei ajung să fie mai pregătiți pentru viață.
      Duminică, 01 Martie, credincioșii parohiei Iosefin vor putea cumpăra sub formă de donație  mărțișoare confecționate de tinerii care au participat la aceast atelier. Suma strânsă din donații va fi folosită în activitățile pe care personalul Centrului ,,Podul Lung” le desfășoară cu copiii.
       În acest sens, mulțumim încă odată doamnei Amina Dragoescu, Șef Centru ,,Podul Lung” și nu în ultimul rând Părintelui Paroh Ionel Popescu, pentru sprijinul acordat în realizarea acestei acțiuni.