Acțiune caritabilă la Spitalul Bega II din Timișoara

Odată cu apropierea Praznicului Crăciunului mulți credincioși timișoreni se gândesc la cei aflați în suferință, aflați pe paturile spitalelor și doresc, în diferite forme, să contribuie la ușurarea suferinței prin dăruirea unor cadouri, prin colindele tradiționale și prin aducerea în sufletele oamenilor, a copiilor bucuria Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Vineri, 14 decembrie a.c., Parohia Timișoara-Iosefin și Fundația Preot Ioan Olariu au organizat o acțiune caritabilă la Secția de Pediatrie a Spitalului Bega II din Timișoara.

Cu această ocazie au fost aduse pachete cu dulciuri, cadouri de Crăciun și haine donate de către enoriașii parohiei, care au fost oferite mămicilor și copiilor internați la această unitate medicală.

Alături de părintele Ionel Popescu, parohul bisericii cu hramul Nașterea Maicii Domnului au fost să ajute la împărțirea darurilor preoții slujitori ai parohiei, membrii Comitetului parohial și membri ai Fundației Preot Ioan Olariu.

Această secție de Pediatrie a fost renovată și înfrumusețată cu icoane, care au fost pictate decătre elevii şcolilor de pe raza parohiei Parohiei Timișoara -Iosefin. Acest lucru a fost posibil datorită prof. univ. dr. Liviu Pop, şeful secţiei de Pediatrie din cadrul spitalului amintit, care s-a arătat bucuros de sprijinul Bisericii în această perioadă premergătoarea marelui praznic al Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Clinica II Pediatrie a luat ființă în anul 1974 ca secție a Spitalului Clinic nr.1 Județean Timișoara, ca o necesitate stringentă de asigurare a asistenței medicale a copilului în acea perioadă, și totodată pentru lărgirea bazei de învățământ universitar medical pediatric din Timișoara. În prezent această secție are capacitatea de a asigura spitalizarea a 55 de copii.