Acțiune de dezinfecție la biserica parohială

Vineri, 06 noiembrie a.c., biserica parohiei noastre a fost dezinfectată de către o firmă autorizată. De altfel, din luna martie, au fost respectate măsurile stabilite de autoritățile statului, așa încât personalul clerical si neclerical, precum și credincioșii să nu fie expuși infectării cu noul coronavirus. Măsurile de protecție au fost și sunt afișate în locuri vizibile, ușile bisericii sunt permanent deschise, pentru a nu fi atinse de credincioși, iar la intrarea în lăcașul de cult sunt amplasate recipiente cu dezinfectanți. De asemenea, preoții slujitori poartă mască de protecție și folosesc mănuși la împărțirea anaforei. În plus, de la începutul lunii mai și până la începutul lunii noiembrie liturghiile duminicale, cele din sărbătorile de peste săptămână, precum și Taina Maslului, au fost oficiate, cu regularitate, în parcul bisericii.

După încheierea fiecărei slujbe, credincioșii sunt sfătuiți să respecte măsurile igienico-sanitare, să se protejeze pe ei înșiși și pe semenii lor și să-i ajute pe cei vârstnici, singuri și bolnavi.

La toate acestea, se adaugă rugăciunile pentru tămăduirea celor bolnavi și pentru întreg personalul medical care, de peste opt luni, ostenește cu timp și fără timp, pentru miile de oameni internați în spitale, foarte mulți dintre ei aflându-se la ATI.

Să audă bunul Dumnezeu glasul rugăciunii noastre și să ne dăruiască tuturor sănătate sufletului și trupului.