Acțiune social-filantropică în ajunul Sfintelor Paști la Parohia Timișoara-Iosefin

O activitate filantropică pentru persoanele dezavantajate economic, a avut loc, Marți, 23 aprilie, 2019, în preajma marelui praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Evenimentul ce s-a desfășurat în sala de festivități „Preot Ioan Imbroane” a Parohiei Timișoara-Iosefin a venit în sprijinul credincioşilor nevoiaşi şi a familiilor cu mai mulţi copii de pe raza parohiei; în cadrul acțiunii de binefacere au fost oferite pachete cu hrană gătită, iar pentru sărbătorile pascale, pachete consistente cu alimente neperisabile.

Acțiunea caritabilă a debutat cu un moment de rugăciune, după care preoții slujitori au împărțit aproximativ 100 de pachete cu alimentele necesare pentru sărbătoarea Sfintelor Paști.

Pe lângă persoanele vârstnice, bolnave și familii cu mulți copii, care au o situație materială precară, printre beneficiari se mai numără elevi și studenții, unii sportivi de performanță, proveniți din familii cu probleme de natură economică, dar cu merite deosebite la învățătură, care primesc lunar burse de studii, având menirea de a contribui la creșterea calității educației și de a preveni, atât factorii de risc socio-educaționali, cât și abandonul școlar.

De asemenea, credincioșii bolnavi şi imobilizaţi la pat, mulți dintre ei fără vreun aparținător, au fost vizitaţi de voluntarii parohiei, care le-au adus, la domiciliu, pachetele cu alimente, precum şi hrană caldă. Acest lucru este posibil întrucât în cadrul Parohiei Timișoara-Iosefin funcționează din anul 2003, prin purtarea de grijă a părintelui paroh Ionel Popescu și o cantină socială, unde servesc săptămânal masa un număr însemnat de persoane asistate social.

Evenimentul a fost organizat de Parohia Timișoara-Iosefin și de Fundația „Preot Ioan Olariu”, prin aportul multor oameni de bine din parohie și urbe.

De asemenea, după acest eveniment caritabil a mai avut loc încă un eveniment de binefacere, de această dată, pentru 16 copii de la Centrul de Primire în Regim de Urgență Timișoara, situat pe str. Căpitan Dămșescu nr. 53 din Timișoara. Aceștia au venit însoțiți de către persoanele specializate din centru la biserica parohiei cu hramul „Nașterea Domnului”, unde au fost întâmpinați de mai multe familii din parohie. Aceste familii au dorit să se implice într-un proiect inedit, prin care copiii lor, să ofere cadouri acelor copii, care temporar sunt despărțiți de famiile lor.

A fost un moment de suflet, în care copiii și-au dat seama ce înseamnă să dăruiești, să primești și să simți cum Dumnezeu ne iubește pe toți când avem gândul cel bun, acela de a-I ajuta pe cei nevoiași și lipsiți. Acțiunea a fost organizată de preoții slujitori ai parohiei, de familiile acestora, coordonați de doamna preoteasă Rodica Popescu.