Acțiuni social-filantropice, la Parohia Timișoara-Iosefin

În ajunul praznicului Floriilor, Parohia Timișoara-Iosefin, împreună cu Fundația creștină „Preot Ioan Olariu”, o fundație social – filantropică de dezvoltare comunitară, şi cu sprijinul mai multor credincioși, a venit în sprijinul persoanelor cu nevoi stringente şi a familiilor cu mai mulți copii de pe raza parohiei, oferind hrană caldă, precum și pachete consistente cu alimente, necesare pentru sărbătorile pascale.

Printre beneficiari se numără persoanele vrâstnice, bolnave și cu mulți copii, care au o situație materială precară, sportivi de performanță, elevi și studenți, proveniți din familii dezavantajate economic, dar cu merite deosebite la învățătură. Nu sunt uitați nici credincioșii bolnavi şi imobilizaţi la pat, mulți dintre ei fără vreun aparținător, care sunt vizitaţi de voluntarii parohiei, pentru a le duce, la domiciliu, hrana caldă și pachete cu alimente.

Totodată, Parohia Timișoara-Iosefin, prin implicarea părintelui paroh Ionel Popescu, oferă, ori de câte ori este nevoie, masa de prânz pentru refugiații ucraineni, găzduiți la Centrul de suport al Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara. Pe lângă masa caldă, parohia le asigură produse de igienă, jucării și tot ce e necesar pentru un trai decent, lipsit de griji.

Pe lângă programul liturgic zilnic, parohia încheie și dezvoltă mai multe parteneriate ce au ca obiectiv slujirea și ajutorarea oamenilor aflați în nevoi și cu posibilități econimoco-financiare precare. Dintre acestea se evidențiază parteneriatul cu Fundația „Preot Ioan Oariu”, cu „Banca pentru alimente” Timiș și cu Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități „Podul Lung” Timișoara. Un alt parteneriat rodnic este și cel cu Societatea Femeilor Creștin Ortodoxe din Timișoara, în cadrul căruia parohia susține proiectul „Adoptă o familie”. Numai de Paști au fost ajutate 31 de familii cu mai mulți copii, din care 14 familii au copii cu dizabilități și aflați în situații de risc de separare de părinți.