Adunarea Generală a Fundației „Preot Ioan Olariu”, la Parohia Timișoara-Iosefin

Miercuri, 20 martie 2019, membrii Fundației „Preot Ioan Olariu” au fost convocați la Adunarea Generală anuală ținută în sala festivă a Parohiei Timișoara-Iosefin. Cu acest prilej a fost prezentat bilanțul  prinvind activitățiile derulate în anul precedent, raportul financiar, proiectul „Sprijin la distanță – o șansă pentru fiecare”, dar și programul de activități pe anul 2019.  

La această adunare au fost prezenți membrii fundației, o parte din oamenii de bine care susțin activitățile sociale-filantropice, precum și beneficiarii proiectelor educaționale și sociale ale fundației. 

Proiectul „Sprijin la distanţă – o şansă pentru fiecare copil şi tânăr de a beneficia de educație” este o prezență constantă  de mai mulți ani în cadrul fundației. Astfel, și în anul 2018 prin intermediul acestui proiect fundația a oferit 11 burse, din care 7 unor elevi de gimnaziu și liceu și 4 la studenți în valoare de zeci de mii de lei. Copiii și tinerii care au beneficiat de sprijin financiar prin burse lunare au rezultate foarte bune  la învățătură, unii primit premii naționale și internaționale pentru concursurile câștigate și chiar pentru brevetarea unor invenții. Din păcate, acești tineri foarte dotați, apropiați de Biserică, provin din familii monoparentale sau cu venituri modeste, fapt pentru care au fost selectați pentru primirea acestor burse lunare.

De asemenea, în anul 2018, cu ajutorul membrilor fundației au fost organizate și meditații gratuite la română, matematică și engleză, iar un număr de 15 elevi au fost ajutați cu toate rechizitele necesare la școală.

Fundația „Preot Ioan Olariu” a susținut financiar prima ediție a festivalului de muzică clasică de cameră „Eufonia”, organizat de tineri muzicieni în Timișoara și în județul Timiș.

În preajma Sfintelor sărbători ale Crăciunului și Paștilor membrii funda­ției, împreună cu Parohia Timișoara-Iosefin au oferit, prin cantina social parohială hrană caldă și alimente neperisabile credincioșilor vârstnici, bolnavi și fără aparținători, de asemenea ajutoare, inclusiv dulciuri, beneficiind și copiii internați la Clinica de Pediatrie „Bega” din Timișoara. Pentru toate aceste activătăți suportul financiar al fundației a fost aprecibil.

Fundaţia creștină „Preot Ioan Olariu” este o fundaţie social-filantropică de dezvoltare comunitară, non-guvernamentală, fără scopuri politice şi nediscriminatorie profesional, ce funcțio­nează cu binecuvântarea Înaltpreasfin­țitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. Misiunea fundaţiei este să dezvolte sistemul de caritate, în spirit creştin umanitar, atât în Parohia Ortodoxă Timişoara-Iosefin, cât și în comunitățile parohiale din Timişoara şi judeţul Timiş. Scopul fundaţiei este de a oferi servicii comunitar-sociale, medicale, culturale şi educaţionale, în spirit creştin, contribuind prin acestea la rezolvarea multiplelor probleme stringente din comunitate.