Bucurii duhovnicești pentru credincioșii Parohiei Timișoara-Iosefin

Clericii și credincioșii Parohiei Timișoara-Iosefin au fost, în Duminica a IV-a din Sfântul și Marele Post, în duh de rugăciune cu Întâistătătorul Mitropoliei Banatului, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan. Chiriarhul Banatului a participat, în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, la Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ierarh Vasile cel Mare, oficiată de părintele paroh Ionel Popescu, împreună cu slujitorii parohiei.

După sinaxa euharistică, Părintele Mitropolit Ioan a rostit un cuvânt de învățătură, în care a evidențiat valoarea cathartică și taumaturgică a rugăciunii, împletite cu postul, subliniind, în acest sens, importanța unității dintre exercițiul minții și al inimii (rugăciunea) cu exercițiul fizic, fără constrângere, dar asumat al postului (înfrânarea și stăpânirea poftelor), în dobândirea libertății față de pornirile păcătoase și în desăvârșirea morală a omului. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre iconomia Fiului lui Dumnezeu, care S-a coborât din înălțimea luminii Taborului în adâncul sepulcral al  iadului, tocmai pentru a-l căuta pe omul depărtat, prin păcat, de El și pentru a restaura „chipul dumnezeiesc” din om (acest principiu constitutiv al făpturii umane), în vederea consacrării firii omenești ca altar al unei umanități din care să izvorască o nouă viață plină de har dumnezeiesc.

La final, Mitropolitul Banatului a binecuvântat noul chivot, confecționat din argint în atelierele Patriarhiei Române și dăruit Parohiei Timișoara-Iosefin de familia credincioșilor Luminița și Radu Burescu. După slujbă, Înaltpreasfinția Sa a participat la Adunarea Generală a Societății Femeilor Creștin Ortodoxe din Timișoara, care s-a reunit în ședință de lucru, în vederea dezbaterii și aprobării rapoartelor generale anuale privind activitățile desfășurate în anul 2017. În cadrul întrunirii a fost ales noul președinte al societății, în persoana conf. dr. Daniela Iacob. La final, Mitropolitul Banatului a elogiat bogata activitate filantropică a membrilor societății, bazată, în cea mai mare parte, pe decizia liber consimțită și neremunerată a voluntariatului. Totodată, Înaltpreasfinția Sa, în semn de apreciere și recunoștință, a oferit avocatei Adriana Hampu o Biblie, pentru frumoasa și responsabila activitate de patru ani la conducerea Societății Femeilor Creștin Ortodoxe din Timișoara.