Bucurii pentru copiii cu dizabilități

Marți, 14 februarie 2023, la ceas de seară, tineri din parohia Iosefin, însoțiți de părintele diacon Marius Rumega, au participat la un atelier de confecționat mărțișoare în Centrul de zi pentru Copii cu Dizabilități ,,Podul Lung” din Timișoara.

Acțiunea este de tip caritabil, întrucât, în duminica din 26 februarie a.c., credincioșii parohiei noastre vor putea admira, dar și achiziționa mărțișoare pentru cei dragi, făcând astfel o mică donație pentru copiii din acest minunat centru de recuperare.

În anul 2022, Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități ,,Podul Lung” din cadrul Direcției de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, a împlinit 30 de ani de activitate neîntreruptă. Serviciile oferite aici vin în completarea demersurilor și eforturilor familiilor care au copii cu dizabilități, centrul având misiunea de a preveni abandonul atât prin asigurarea pe timpul zilei a unor activități de îngrijire, educație, dezvoltarea unor deprinderi de viață independentă, orientare școlară pentru copii, cât și a unor activități de sprijin, consiliere, educare pentru părinți sau reprezentanții legali ai acestora.

Participanții la acțiunea caritativă au fost impresionați de ceea ce au văzut și simțit în acest centru de recuperare. „De altfel, ori de câte ori poposim în acest loc – spune părintele diacon -, personalul calificat, ne face să ne simțim ca într-o mare familie, în care fiecare contribuie cu dăruire la ajutorarea aproapelui.” Așa se și explică de ce multe cazuri grave, copii cu probleme severe de sănătate, vin și primesc asistență în acest centru de recuperare.

Doamna director Amina Dragoescu le-a vorbit participanților despre modul în care a luat ființă acest centru, despre activități și proiecte, tinerii vizitând spațiile unde copiii cu dizabilități își desfășoară activitățile zilnice de recuperare, în funcție de nevoile fiecăruia în parte. Pe lângă informațiile primite, tinerii parohiei s-au bucurat de confecționarea unor simboluri ale primăverii, când natura revine la viață.

Așa să fie și în sufletele copiilor care au nevoie de sprijin și integrare socială: o bucurie de a participa la miracolul vieții, dat în fiecare zi de Bunul Dumnezeu.