Concerte ale coralei „Doina Banatului”

   Sâmbătă, 7 mai 2022, corala „Doina Banatului a parohiei noastre a participat la Festivalul coral „Episcop Miron Cristea”, ediția a XII-a, organizat de Episcopia Caransebeșului.

   Pregătiți din timp, inclusiv cu o nouă costumație de concert, membrii coralei noastre au interpretat, cu multă dăruire, mai multe piese corale consacrate perioadei post pascale, bucurându-se de binemeritate aprecieri.

   Duminică, 8 mai, în biserica noastră parohială a avut loc un nou concert, dedicat femeilor creștine, cu prilejul Duminicii femeilor purtătoare de mir, susținut de către un grup de elevi de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara, instruit de către doamna Profesoară Corina Bichiș și, în continuare, de către corala bisericii noastre.

   Repertoriul coralei „Doina Banatului” dirijată de domnul profesor Florin Nicolae Șincari a cuprins următoarele piese:

   1. Troparul sfântului Iosif de la Partoș, de Stelian Olariu ;

   2. Pe Tine te lăudăm, de Dimitrie Cusma;

   3. Ușile pocăinței, de preot Ioan Șerb (cântată în primă audiție la festivalul de la Caransebeș);

   4. Taina creștinătății, de Gheorghe Dobrean (solistă : Maria-Teodora Șincari) ;

   5. Trompetele răsună, de Gavril Musicescu.

Credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie au fost foarte plăcut impresionați, atât de prestația grupului de copii de la Colegiul National Bănățean, cât și de profesionalismul coriștilor parohiei noastre.

   Duminica a 3-a după Învierea Domnului nostru Iisus Hristos, dedicată femeilor mironosițe (purtătoare de mir) și, totodată, femeilor creștine, a fost cinstită, așadar, cu bucurie și emoție în biserica „Nașterea Maicii Domnului” a parohiei Timișoara Iosefin.