Concertul de colinde “Vestim Nașterea”

Duminică, 17 decembrie, după oficierea slujbei Vecerniei a avut loc la Parohia Ortodoxă Timișoara Iosefin concertul de colinde ”Vestim Nașterea” . Evenimentul duhovnicesc ajuns la ce-a de-a XIV -a ediție s-a desfășurat în biserica parohiei de pe strada Alexandru Mocioni-Kuttel, nr. 9 și adunat un număr mare de credincioși ai parohiei, precum și din alte parohii, care au avut bucuria de a participa la un regal de colinde tradiționale cu prilejul praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.
Concertul a fost susținut de Corul mixt, ”Doina Banatului”, al Parohiei Timișoara Iosefin, dirijat de prof. Florin-Nicolae Șincari; Grupul ”Flores” al Palatului Copiilor din Timișoara, condus de prof. Nicolae Pușcașu; Corul de copii al Parohiei Iosefin, dirijat de prof. Gabriela Mărieș.
De asemenea, în acest an a fost invitat să concerteze în biserica cu hramul Nașterea Maicii Domnului Corul mixt “Sfântul Maxim Mărturisitorul” al Facultății de Teologie Ilarion V Felea din Arad, condus de Conf. univ. dr. Mircea Buta.


Concertul de colinde “Vestim Nașterea” de la Parohia Timișoara-Iosefin a fost dedicat copiilor acestei comunități, care au primit la final din partea organizatorilor pachete cu dulciuri; o parte din acești copii cu rezultate foarte bune la învățătură beneficiază din partea parohiei și de burse de studiu; este un proiect inițiat de Părintele Mitropolit Ioan, care a dăruit jumătate din câștigul salarial unui număr de 7 copii, care participă activ la viața bisericească, și care se remarcă printr-o educație de excelență la școlile unde învață.
Concertul decolinde “Vestim Nașterea”, este o frumoasă tradiție, care se desfășoară de mai bine de 14 ani în această comunitate și a fost organizat de Parohia Ortodoxă Română Timișoara-Iosefin și Fundația ”Preot Ioan Olariu”.