Concertul de Crăciun „Vestim Nașterea”, ediția a XVI-a

S-a statornicit deja o tradiție frumoasă la Parohia Timișoara-Iosefin ca, în preajma sfintelor sărbători ale Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, să fie organizate activități pastorale și cultural-filantropice.

Astfel, grupul de tineri al parohiei noastre, în cadrul întâlnirilor catehetice săptămânale a împodobit bradul de Crăciun și, împreună cu părintele diacon Marius Rumega, au învățat și au cântat frumoasele noastre colinde creștinești.

Duminică, 15 decembrie în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, a fost organizată ediția a XVI-a a Festivalului de colinde „Vestim Nașterea”, la care au participat sute de copii, însoțiți de părinți și bunici. 

Concertul de colinde a fost susținut de corala „Doina Banatului”, a Parohiei Timişoara-Iosefin, dirijată de prof. drd. Florin Nicolae Șincari. Îmbrăcați în miunatele costume tradiționale românești, coriștii au impresionat asistența prin modul deosebit în care au interpretat colindele.

În continuare, grupul de copii al parohiei, „Doinițele Banatului”, dirijat de prof. Irina Cașcaval, Corul de copii al catedralei mitropolitane, dirijat de prof. Adina Botezatu și copiii din Asociația Creștin Ortodoxă „Oastea Domnului”, dirijați de Ionela Vâtcă au adus bucuria sfintelor sărbători în sufletul copiilor și al credincioșilor prezenți în număr mare la sfânta biserică.

La finalul manifestării, atât coriștii, cât și toți copiii au primit pachete cu dulciuri și jucării din partea organizatorilor, Parohia Ortodoxă Română Timişoara Iosefin şi Fundaţia parohială „Preot Ioan Olariu”.