Corala „Doina Banatului” premiată la Orăștie

Sâmbătă, 10 decembrie 2022, la Orăștie a fost organizată ediția a XXXI-a a Festivalului-Concurs Național de Muzică Sacră „Cu noi este Dumnezeu”.

La acest festival prestigios, desfășurat sub egida Episcopiei Devei și Hunedoarei, a Consiliului Județean Hunedoara, a Protopopiatului Ortodox Român Orăștie și a Parohiei Orăștie I, au participat formații corale din mai multe eparhii ale țării, care au susținut un program stabilit de către organizatori.

Corala „Doina Banatului” a Parohiei Ortodoxe Române Timișoara-Iosefin, dirijată de prof. Florin-Nicolae Șincari, a prezentat patru piese muzicale, în conformitate cu programul concursului, pentru prestația artistică deosebită fiindu-i acordat din partea juriului Premiul I.

Piesele prezentate au fost: Tatăl nostru, de Ioan D. Chirescu, Ușile pocăinței, de Pr. Ioan Șerb, Floricica, de Francisc Hubic, Mărire lui Dumnezeu, de Nicolae Lungu.  

Prin obținerea acestui valoros premiu, corala parohială „Doina Banatului” își onorează tradiția de peste nouă decenii de activitate, perioadă de timp în care a avut la cârmă dirijori cunoscuți pe plan național și internațional, precum Sabin Drăgoi și Nicolae Ursu.

Premiul obținut nu ar fi fost posibil fără efortul apreciabil depus de către dirijor și de membrii coralei noastre, fapt pentru care preoții și Consiliul parohial ai Parohiei Ortodoxe Române Timișoara-Iosefin, le adresează sincere felicitări și mulțumiri pentru dragostea față de Dumnezeu, de Biserică și de cântarea corală.

Corala „Doina Banatului” dă răspunsurile în fiecare duminică la Sfânta Liturghie oficiată în biserica „Nașterea Maicii Domnului”, a Parohiei Timișoara-Iosefin și având o pregătire muzicală de excepție, sporește prestigiul parohiei și al eparhiei noastre prin participarea la diverse manifestări bisericești-culturale, festivaluri și concursuri de muzică sacră, organizate în Banat și în alte eparhii din țară.