Daruri pentru persoanele nevoiașe din Parohia Timișoara-Iosefin

Este deja o tradiție de zeci de ani la Parohia Timișoara-Iosefin, întreruptă în perioada anilor 1945-1990 și reluată imediat după Revoluție, de a veni în ajutorul credincioșilor care se confruntă cu probleme de natură materială.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, și anul acesta Parohia Iosefin, Fundația „Preot Ioan Olariu” și Societatea Femeilor Creștine Ortodoxe au reușit, cu ajutorul bunilor credincioși, să pregătească hrană caldă pentru zeci de familii și peste 100 de pachete cu alimente pentru familiile cu mulți copii și persoanele nevoiașe din parohie. De asemenea, ca în fiecare an parohia și fundația au pregătit 300 de pachete cu dulciuri pentru copiii care frecventează biserica la sfintele sărbători.

Totodată, la solicitarea unui spital suport Covid au fost achiziționate 160 de bucăți cearceaf textil, fețe de perină, învelitori pentru pilote și pături textile, în valoare de peste 6000 lei.

Societatea Femeilor Creștine Ortodoxe, sprijinită de parohie, a dezvoltat în această perioadă un proiect foarte interesant. Astfel, 22 de familii nevoiașe, identificate de credincioasele din societate și-au scris nevoile materiale pe care le au și alte 22 de familii le-au adoptat și le-au pus la dispoziție resursele de care aveau nevoie: alimente, îmbrăcăminte, încălțăminte, rechizite, jucării și chiar tablete pentru copiii care studiază online.  

Tot în această perioadă Societatea Femeilor Creștin Ortodoxe a oferit pachete cu dulciuri copiilor din Centrul de primire în Regim de Urgență de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae și va oferi și de praznicul Nașterii Domnului.

Săptămâna viitoare vor fi trimise pachete cu ajutoare și jucării din partea celor trei instituții bisericești și la Centrul pentru Diabet „Doctor Viorel Șerban” de la Buziaș.

În felul acesta Biserica noastră vine în ajutorul celor care au nevoie astăzi de o bucată de pâine pe masă și face, în același timp, câte o bucurie și copilașilor nevoiași și familiilor acestora.