Enoriașii unei parohii din Timișoara au ridicat din temelie o casă pentru o familie nevoiașă cu șase copii

Visul unei familii sărace din județul Timiș a devenit realitate datorită unor oameni buni care le-au întins o mână de ajutor. În curând, șase copii și părinții lor nu vor mai fi nevoiți să locuiască înghesuiți în două camere, într-o casă insalubră, cu șobolani și pereți crăpaţi, care se pot prăbuși în orice moment. La îndemnul preoților, enoriașii unei parohii din Timișoara au strâns bani și au ridicat din temelie o casă pentru familia nevoiașă.

Familia Man are șase copii. Cel mai mare are 21 de ani, iar cel mai mic 6. Cu toții locuiesc într-o casă care stă să se prăbușească.

Toți copiii merg la școală, dar temele pentru acasă sunt o adevărată provocare.

Casa familiei Man nu a mai fost renovată de zeci de ani. În ultimii ani, doar tatăl aduce un venit de aproximativ 2500 de lei pe lună. Mama stă acasă și se ocupă de copii. În aceste condiții, ridicarea unei case noi era doar un vis. Care a prins contur datorita părintelui Ionel Popescu. Preotul i-a mobilizat pe enoriași și a reușit, în doar câteva luni, să strângă banii necesari pentru ridicarea unei noi case pentru familia Man.

Parterul noii case urmează să fie mobilat în perioada următoare, iar mansarda va fi amenajată de familie, tot cu ajutorul enoriașilor.

La slujba de sfințire a noii case a participat și Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan.

La finalul slujbei, înaltul prelat l-a îndemnat pe primarul din localitate să dea bucăți de teren familiilor nevoiașe pentru că biserica vrea să ajute în continuare.

Mitropolia Banatului a construit în ultimii ani mai multe case pentru familii nevoiașe.

Sursa: Stirile_TVR2