Fapte ale milei creștine

În urmă cu câteva zile am adus la cunoștința parohienilor noștri situația specială a unei mame care, părăsită de soț, își crește singură cei șapte copii . Parohia Timișoara-Iosefin și fundația noastră parohială, ne-am alăturat eforturilor unor oameni de suflet și, pentru a facilita acestei familii amenajarea unei locuințe, am donat suma de 15.000 lei, necesară cumpărării terenului pe care a fost amplasat un container – locuință.

Pentru asigurarea altor lucrări de amenajare și dotare, la sfârșitul săptămânii trecute, conducerea Fundației „Preot Ioan Olariu” a mai aprobat acestei familii suma de 3000 lei .

Tot la sfârșitul săptămânii trecute, fundația și parohia au primit solicitarea Spitalului „Casa Austria” de a veni în ajutorul pacienților internați acolo, care au nevoie urgentă de anumite componente medicale și obiecte pentru igiena personală. Ca și altădată, am intervenit rapid și am rezolvat solicitarea adresată, chiar în prima zi a Postului Sfintelor Paști.

Ceea ce constatăm, însă, este faptul că, în ultimul timp, solicitările de ajutor primite din partea unor persoane sau instituții medicale ori social – filantropice s-au înmulțit. De aceea, implicarea cât mai multor credincioși și oameni de bine în susținerea activităților social – caritative este binevenită, mai ales în această perioadă de pregătire prin post și rugăciune, pentru a întâmpina cu vrednicie sărbătoarea Învierii  Domnului .

Dragostea, mila și ajutorul nostru pentru cei săraci ori suferinzi sunt răsplătite de Domnul nostru Iisus Hristos, care spunea: „ Veniți, binecuvântații Tatălui Meu moșteniți Împărăția cea pregătită vouă de la întemeierea lumii” ( Matei 25, 34 ).