Festival coral dedicat memoriei martirilor Timișoarei

În perioada 16-18 decembrie 2019 a avut loc Festivalul coral „Zilele muzicii sacre”, ajuns la cea de-a 26 ediție. Evenimentul este dedicat memoriei martirilor Timișoarei și s-a desfășurat în lăcașe de cult timișorene cu semnificație specială pentru zilele din decembrie 1989. 

În ultima seara a festivalului gazdă a fost biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, unde au fost prezente mai multe formații corale din Arhiepiscopia Timișoarei și Episcopia Caransebeșului. Gazda întâlnirii a fost pr. Dr. Ionel Popescu, parohul bisericii, iar din partea Filarmonicii „Banatul” a participat dna. Maria Dragomirescu, care a înmânat diplome de excelență fiecărei formațiuni corale. 

Fiecare corală a prezentat un frumos buchet de colinde tradiționale,  aducând cu bucurie vestea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.

Rând pe rând au evoluat corurile: Corul „Floris” din Jimbolia, dirijat de Radu Ioan Zaharia, formație înființată în anul 1999, comr mixt pe 4 voci; Corul Facultății de Teologie Ortodoxă din Timișoara dirijat de pr Laurian Popa, înființat în anul 1995 de către pr. Prof. Dr. Dirijor și muzicolog Nicolae Belean; Corul catedralei „Învierea Domnului” din Caransebeș, dirijat de pr Gheorghe Tistu, înființat în anul 2010, prin implicarea și dăruirea inimosului dirijor prof. Dr. Dumitru Jompan; Corul „Armonia” al Parohiei Timișoara-Mehala, dirijor pr. Dr. Radu Bogdan, cor cu tradiție și vechime de 132 ani, fiind cel mai vechi cor parohial din Timișoara.

Festivalul Coral „Zilele Muzicii Sacre”, ediția 26 a fost organizată de Filarmonica Banatul și Primăria Timișoara, în parteneriat cu Arhiepiscopia Timișoarei.