Festivalul Eufonia debutează cu un concert care întărește parteneriatul între cele două capitale europene ale culturii, Timișoara și Novi Sad

Seria concertelor Eufonia Festival 2018 debutează, în data de 22 septembrie, cu un concert avându-i invitați pe Tomaz Mocilnik și Furiant Quartet, la primăria din Novi Sad, eveniment care face parte din programul „Kaleindoscope of Culture”, organizat de fundația Novi Sad 2021. Concertul va începe la ora 20:21, întărind parteneriatul între cele două capitale europene, Novi Sad și Timișoara. Pe plan local, festivalul va avea primul concert în data de 24 septembrie, la Sala Capitol a Filarmonicii Banatul, începând cu ora 19:00 și având invitați de seamă ai muzicii clasice din Berlin, precum: Thomas Hoppe (pian), Valentin Radutiu (violoncel), Tomaz Mocilnik (clarinet) și Furiant Quartet, pentru două ore de muzică clasică, de cameră.  Întregul festival va număra 12 concerte, desfășurate în perioada 22 septembrie – 04 octombrie. Intrarea este liberă.

Scopul festivalului este de a include muzica clasică de cameră în circuitul cultural al regiunii Banat, prin crearea unui festival de calitate, cu audiențe multiple. Printre obiectivele proiectului se numără plasarea pe harta culturală europeană a unor orașe din regiune, precum: Lugoj, Sânnicolau Mare, Buzias, Făget, Jimbolia, alături de polul cultural Timișoara, educarea tinerilor muzicieni timișoreni prin organizarea de cursuri tematice și introducerea în circuitul cultural regional al Castelului „Nako” Sânnicolau Mare, a Parohiei Timișoara-Iosefin, a Bisericii Catolice Futok Jimbolia, a sălii de conferințe a Casei „Adam Muller Guttenbrunn” Timișoara, ş.a.

Sursa: www.pressalert.ro