Fundația „Preot Ioan Olariu”: sprijin pentru nevoiași, burse pentru elevi și studenți, și în 2022

La Parohia Iosefin funcționează și anul acesta cantina săptămânală care oferă hrană caldă persoanelor nevoiașe. Aproximativ 40 de oameni beneficiază de acest serviciu. Sunt ajutați și tinerii defavorizați. 12 copii primesc burse lunare pentru a nu abandona școala. Implică-te și tu!

Fundația „Preot Ioan Olariu” a Parohiei Timișoara Iosefin continuă și anul acesta misiunea de a-i ajuta pe cei nevoiași și de a veghea la formarea copiilor și a tinerilor, aflați uneori în situația de a abandona școala.

„Avem proiectul acesta săptămânal prin care oferim la parohie hrană la peste 35-40 de persoane. Pe lângă hrană caldă, oferim alimente neperisabile, pentru cei care pot să-și gătească acasă. Un proiect foarte important, tot la fundația noastră, este acela prin care oferim burse unor tineri de la gimnaziul, liceu, dar și pentru studenții care se confruntă cu probleme de natură financiară, provin din familii cu mulți copii, din familii monoparentale etc. La acești copii le oferim burse lunare. Fiecare primește o anumită sumă, în funcție de ancheta socială, dar nicio sumă nu este mai mică de 250 de lei și merge până la 500-600 de lei. Pentru noi este un efort deosebit, dar avem satisfacția că datorită nouă, acești tineri nu abandonează școala, ba chiar au rezultate foarte bune și reușesc să-și finalizeze studiile”, a spus pentru Tion preotul Ionel Popescu, președintele Fundației „Preot Ioan Olariu”.

În momentul de față sunt 12 elevi și studenți care beneficiază de aceste burse. Anul trecut au primit și calculatoare echipate cu toate accesoriile necesare.

„Pe lângă burse, mai oferim și ajutoare financiare, suplimentar față de aceste burse. Mai vin și alte solicitări, de pildă, am avut o mamă care a murit de cancer și avea nouă copii. Le-am dat ajutor de înmormântare, le-am dat alimente de și-au făcut un pic de pomană, dând bursă la un copil, le-am acordat ajutor financiar la înmormântare. La noi sunt tot felul de solicitări, ele nu se văd, nu sunt vizibile toate. Iar Mitropolia are această fundație – Filantropia, prin care derulează proiecte ample. Numai să fie doritori care să ajute”, ne-a mai spus preotul Ionel Popescu.

Președintele Fundației „Preot Ioan Olariu” spune că medicul Ioan Ometa „a fost cel mai constant donator al fundației”, donând în special pentru bursele acestor elevi.

„În măsura posibilităților noastre, ajutăm cât putem. Nu suntem nici noi foarte puternici, nu primim sume exorbitante, dar cu 100 de lei, 500, 1.000 de lei, cu o cotizatie pe care noi, cei din fundație, o plătim, se adună și putem să facem lucruri minunate”, transmite preotul Ionel Popescu.

Pentru toţi cei care pot şi doresc să ajute au fost deschise două conturi:

  • RO 69 BRDE 360 SV 985 2805 3600,
  • RO 81 BRDE 360 SV 172 3793 3600.

Pentru donaţii puteți merge și la sediul parohiei, din Piaţa Alexandru Mocioni nr. 9. Detalii se pot obține și la numărul de telefon 0256 493699.

Fundația a fost înființată în anul 2008 și sprijină, prin servicii sociale, medicale, culturale şi educaţionale oamenii din Parohia Iosefin și din Timișoara.

Sursa: tion.ro