Lucrări de renovare și înfrumusețare


Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, la Parohia Ortodoxă Română Timișoara-Iosefin au început lucrările de renovare a paraclisului „Sfânta Maria” din demisolul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” și a spațiului adiacent acestuia.


Spațiul multifuncțional din demisolul lăcașului de cult este destinat oficierii sfintelor slujbe în limbajul mimico-gestual, pentru credincioșii cu deficiențe de auz și vorbire, pentru adunările „Oastei Domnului”, pentru activități cu copiii și tinerii și pentru diferite manifestări culturale.
Din cauza umidității și a unor infiltrații ale apei de ploaie, dar și datorită faptului că biserica nu are fundație (în anii ’30 se zidea direct pe pământ ), tencuiala s-a deteriorat și a început să cadă.
Lucrările care sunt în curs de realizare constă în decopertarea pereților până la cărămidă și retencuirea lor cu materiale nou apărute pe piață, care permit evaporarea umidității.


Cea de-a doua lucrare este destinată reamenajării și înfrumusețării parcului bisericii. Această suprafață de teren, pe care au fost amplasate șapte busturi ale unor personalități timișorene cu merite deosebite în acțiunile de înființare a parohiei și de construire a bisericii, va fi dotată cu sistem de irigație, gazon, flori și arbuști ornamentali, așa încât să devină un punct de atracție și de recreere pentru locatarii din Piața Alexandru Mocioni și pentru credincioșii care frecventează sfintele slujbe oficiate în biserica noastră parohială.


Tatăl ceresc să binecuvinteze lucrările acestea, pe lucrătorii care le execută și pe toți enoriașii care, „cu frică de Dumnezeu, cu credință și cu dragoste intră și se roagă” în acest lăcaș sfințit și sfințitor al Timișoarei.


Preot Ionel Popescu