Manifestare dedicată zilei vârstnicilor
În ajunul sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului, Societatea Femeilor Creștin- Ortodoxe din Timișoara, care funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan al Banatului, a organizat o seară duhovnicească la parohia Iosefin, în cadrul căreia au fost cinstiți, prin rugăciune și cuvinte de prețuire, credincioșii și credincioasele aflate la vârsta senectuții.
Manifestarea a debutat în biserica Nașterea Maicii Domnului cu slujba Vecerniei unită cu Litia, oficiată de părinții Constantin Train de la Catedrala mitropolitană, Ion Florentin Jura de la parohia Timisoara “ Sfântul Ștefan “, Biserica Martirilor și Florin Carebia de la parohia Iosefin, la care au participat credincioasele din societate, însoțite de persoane vârstnice din mai multe parohii ale orașului.După săvârșirea sfintei slujbe, manifestarea a continuat în sala de festivități a parohiei Iosefin, “Preot Ioan Imbroane “.
Doamna profesoară universitară dr. Daniela Iacob, președinta SFCOR , a deschis întâlnirea cu un cuvânt despre importanța Zilei Vârstnicilor și rolul acestora în viața familiei, a societății și a Bisericii. În continuare, participanții la această emoționantă manifestare au ascultat impresionanta istorisire a dnei ing. Iuliana Stănescu despre bucuriile și încercările prin care a trecut în cei 91 de ani dăruiți de Dumnezeu, mai cu seamă în perioada regimului comunist-ateu. Presiunile la care ea și soțul ei au fost supuși, amenințările, lipsurile si umilințele îndurate nu i-au clătinat, însă, în credință și nu i-au îndepărtat de Biserică. Au rămas pe mai departe atașați valorilor moralei creștin-ortodoxe și au sprijinit mereu activitățile filantropice ale Bisericii, așa după cum face dna Iuliana și azi.
Preotul Ionel Popescu, vicar eparhial, a transmis credincioșilor vârstnici și tineri prezenți binecuvântarea Părintelui Mitropolit Ioan, le-a mulțumit pentru atașamentul lor față de Biserica străbună si a subliniat activitatea desfășurată de credincioasele din societate de la înființarea ei, în vremea preotului Ioan Imbroane și până în zilele noastre.
La final, prin purtarea de grijă a membrelor societății, a fost oferită credincioșilor vârstnici o agapă, prilej nimerit de a continua discuțiile și de a-i face să simtă că nu sunt singuri, că cineva îi prețuiește și le poartă recunoștință pentru tot ceea ce au dăruit semenilor, de-a lungul vietii lor.