Manifestări bisericești și culturale la parohia Iosefin

În contextul aniversării a 100 de ani de la înființarea parohiei Timișoara Iosefin ( Principele Carol ), duminică 30 mai a.c., după Sfânta Liturghie a avut loc prezentarea cărții preotului Ionel Popescu, „Bucurii din pridvorul credinței strămoșești” și a fost binecuvântată icoana „Nașterii Maicii Domnului”.


Lucrarea preotului Ionel Popescu, tipărită cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Ioan al Banatului, căruia îi aparține si Cuvântul înainte, „Semne pe cărarea credinței”, a fost prezentată de către dl. conferențiar univ. dr. Claudiu T. Arieșan de la Universitatea de Vest din Timișoara, în prezența unui număr mare de credincioși.

În continuarea acestui moment teologic și cultural a avut loc binecuvântarea icoanei „Nașterea Maicii Domnului”, hramul bisericii parohiale, realizată în tehnica mozaic și amplasată pe peretele exterior al Sfântului Altar.
Această icoană, de dimensiuni apreciabile, este donată de preoții și diaconii slujitori, împreună cu membrii Consiliului parohial. Prin această donație, slujitorii bisericii și consilierii parohiali urmează exemplul înaintașilor care, în anul 1936, au donat unul dintre clopotele așezate în turnul clopotniță. Fapta aceasta creștinească arată că enoriașii ce fac parte din Consiliul parohial nu doar consiliază, ci și realizează lucruri demne de toată admirația.

Profund recunoscători preoților, diaconilor și Consiliului parohial pentru această donație importantă și impresionantă, închinată vrednicilor înaintași care au înființat parohia și ne-au dăruit impunătorul lăcaș de cult, aducem tuturor alese mulțumiri și rugăm pe Hristos Domnul ca, pentru rugăciunile Preacuratei Sale Maici să le dăruiască pace sufletească și bucurie sfântă, sănătate și mântuire.

Pr. dr. Ionel Popescu – Duminica Samarinencei – 2021