O nouă donație de echipamente medicale pentru spitalele din Timișoara

Astăzi, 20 august 2020, Parohia Timișoara-Iosefin împreună cu Fundația „Preot Ioan Olariu” s-a implicat într-o acțiune filantropică prin care s-au donat echipamente medicale mai multor unități medicale din orașul nostru.

Au fost ajutate unitățile medicale: Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș”, Secția de Pediatrie a Spitalului Bega și Maternitatea Odobescu din Timișoara. Donațiile au fost posibile prin contribuția unor buni credincioși ai parohiei, care au donat diverse sume de bani Fundației „Preot Ioan Olariu”.

„Solidaritatea este esențială în aceste momente. Aceste măști performante FF2 ne permit să intrăm la pacienți în siguranță, în acele zone cu risc de contaminare, ceea ce contează pentru liniștea noastră sufletească. Mulțumim pe această cale Parohiei Timișoara-Iosefin care ne sprijină prin ajutorul acordat”, a spus prof. Dr. Virgil Musta, de la Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

Inițiativa acestei acțiuni aparține pr. Ionel Popescu, parohul bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” care, împreună cu preoții și voluntarii din parohie, au transportat peste 9000 de măști speciale de protecție pentru medici și măști de unică folosință pentru bolnavi în valoare de 15.000 lei.  

„Am comandat prin Fundația „Preot Ioan Olariu” un număr de 9050 măști de protecție pe care le-am distribuit. În felul acest venim, încă o dată, în sprijinul unităților medicale care se confruntă cu cazurile de Covid 19 și contribuim și noi după puterile noastre la mai buna desfășurare a activității medicale în aceste unități timișorene”, a precizat pr. Ionel Popescu, parohul bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a Parohiei Timișoara-Iosefin.

Parohia Timișoara-Iosefin este una dintre cele mai dinamice parohii din oraș, care de mai bine de 20 de ani se implică activ în activitățile social-filantropice, oferind credincioșilor nevoiași pachete cu alimente, hrană caldă și ajutoare de sfintele sărbători. Pe lângă persoanele vârstnice, familiile cu mulți copii și familiile monoparentale, printre beneficiari se numără elevi și studenți cu merite deosebite la învățătură proveniți din familii dezavantajate economic și care primesc lunar burse de studii.