Parohia Timișoara-Iosefin și ajutorarea semenilor în suferință și nevoi

Biserica Ortodoxă întotdeauna a avut în vedere să exprime dinamica unității dintre slujirea lui Dumnezeu și slujirea oamenilor. O dovadă concretă a acestei slujiri teandrice este și Parohia Timişoara-Iosefin, care, pe lângă programul liturgic zilnic, organizează în mod constant diverse activități social-filantropice, ce au ca obiectiv slujirea și ajutorarea oamenilor aflați în nevoi și cu posibilități economico-financiare precare.

Astfel, în preajma marelui praznic al Nașterii Domnului, parohia, împreună cu Fundația „Preot Ioan Olariu”, o fundație social- filantropică de dezvoltare comunitară, a organizat o serie de acțiuni sociale, oferind credincioşilor nevoiaşi şi a familiilor cu mai mulţi copii de pe raza parohiei, 100 de pachete consistente cu alimente neperisabile, necesare pentru sărbătorile ce urmează. Nu au fost uitați nici credincioșii bolnavi şi imobilizaţi la pat, mulți dintre ei fără vreun aparținător, care au primit de la voluntarii parohiei pachete cu alimente şi hrană caldă.

De asemenea, pe lângă persoanele vrâstnice, bolnave și cu mulți copii, care au o situație materială precară, printre beneficiari se numărat sportivi de performanță, elevi și studenți, proveniți din familii dezavantajate economic, dar cu merite deosebite la învățătură, care primesc lunar burse de studii, cu menirea de a contribui la creșterea calității educației și de a preveni atât factorii de risc socio-educaționali, cât și abandonul școlar.

Totodată, Parohia Timișoara-Iosefin, prin implicarea părintelui paroh Ionel Popescu, a desfășurat o acțiune filantropică și la Clinica II Pedriatrie Bega din Timișoara, venind în sprijinul copiilor internați cu diverse stări patologice. Părintele paroh a vizitat saloanele clinicii și a stat de vorbă cu pacienții și cu însoțitorii acestora, oferindu-le pachete cu fructe și dulciuri.