Praznicul Rusaliilor în Parohia Timișoara Iosefin

Credincioșii Parohiei Ortodoxe Române Timișoara Iosefin au participat în număr foarte mare la Sfânta Liturghie oficiată, în parcul bisericii, cu prilejul sfintei sărbători a Pogorârii Sfântului Duh, cunoscută și cu numele de Rusalii. Bucuria acestei sfinte sărbători a fost sporită de participarea confraților noștri cu deficiențe de auz și vorbire, pentru care Sfânta Liturghie a fost tradusă în limbajul  mimico-gestual, de către părintele Eugen Bendariu, care-i păstorește de aproape douăzeci de ani. Nu puțini au fost, apoi, credincioșii și copiii care s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului. Corul parohiei a împodobit cu prezența și cu frumusețea cântării corale sarbătoarea închinată întemeierii Bisericii noastre dreptmăritoare.

De asemenea, Ziua a doua de Rusalii, închinată Sfintei Treimi a fost cinstită tot prin oficierea Sfintei Liturghii, la care au participat numeroși credincioși. După Sfânta Liturghie a fost oficiată sfințirea mică a apei, au fost înălțate rugăciuni pentru revărsarea ploii pe pământ, pentru binecuvântarea țarinilor și au fost împărțite credincioșilor spice de grâu binecuvântate.

Predica de Rusalii – pr. dr. Ionel Popescu

Bunul Dumnezeu să binecuvinteze biserica și parohia noastră și să reverse peste orașul nostru, țara noastră și lumea întreagă Harul Preasfântului Duh și darurile Sale cele bogate!