Preot Ioan Tămaş

Nascut pe 4 decembrie 1945 în satul Buzad (jud. Timis), urmeaza scoala primara în satul natal, iar gimnaziul în comuna Alios si Timisoara. În 1961 intra la Seminarul Teologic din Caransebes, absolvit în 1966. Urmeaza cursurile Institutului Teologic de grad Universitar din Sibiu, iar pe 18 octombrie 1970 este hirotonit preot de catre Înalt Preasfintitul Dr. Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, pe seama parohiei Foeni din protopopiatul Timisoara. În cei 12 ani de pastorire în cadrul acestei parohii realizeaza o serie de îmbunatatiri si reparatii ale bisericii (introducerea curentului electric, restaurarea si completarea picturii din biserica, reparatia exterioara a bisericii si a acasei parohiale), precum si în plan misionar si comunitar (cresterea substantiala a numarului credinciosilor care participau la sfintele slujbe, realizarea unei comunicari strânse cu ortodocsii sârbi prin participarea în comun la activitatea parohiei).

Din luna mai a anului 1982 a fost numit preot la parohia Timisoara Iosefin, fiind si conducator al oficiului parohial pâna în anul 1994. Se remarca prin acelasi spirit gospodaresc: restaurarea si completarea picturii din biserica (sfintita la 8 septembrie 1986, cu prilejul sarbatoririi hramului bisericii, Nasterea Maicii Domnului – totodata este distins cu brâul rosu si rangul de Iconom); reparatia exterioara a bisericii si a casei parohiale, precum si o serie de lucrari interioare de întretinere. În plan misionar preda ore de religie copiilor din parohie, iar între anii 1990-1995 functioneaza ca profesor de religie la Colegiul Banatean.

La data de 15 decembrie 2007 a fost hirotesit iconom stavrofor, iar la 1 septembrie 2011 s-a pensionat pentru limita de vârsta si a fost reîncadrat la parohie cu 1/4 norma.