Prima duminică a Postului Nașterii Domnului

În duminica a 25-a după Rusalii, la parohia Timișoara Iosefin Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată în trei spații liturgice: în biserica „Nașterea Maicii Domnului”, în Paraclisul „Sfânta Maria” din demisolul lăcașului de cult și în sala de festivități „Preot Ioan Imbroane” aflată în clădirea oficiului parohial. Astfel, la Sfânta Liturghie au avut posibilitatea de a participa mai mulți credincioși, fiind respectate, totodată, măsurile sanitare stabilite de autoritățile statului pentru perioada de pandemie.

Cu toate acestea, au fost mulți credincioși care au preferat să rămână în afara bisericii ascultând slujba la difuzoarele amplasate în exteriorul lăcașului de cult.

În cadrul sfintei Liturghii au fost înălțate rugăciuni pentru frații și surorile noastre aflați pe patul de suferință în spitale și acasă, inclusiv pentru victimele tragediei de la spitalul din Piatra Neamț și pentru medicii care îi îngrijesc, precum și pentru tinerii medici care au susținut ieri examenul de rezidențiat.

La finalul sfintei Liturghii a fost citită Pastorala Sfântului Sinod la duminica întâi a Postului Nașterii Domnului și s-a organizat colecta rânduită pentru susținerea activităților social-filantropice ale Bisericii.