Seară de rugăciune la Iosefin

         În duminica lăsatului sec de carne, la ceas de seară, preoții și credincioșii parohiei Timișoara-Iosefin s-au adunat în biserica „Nașterea Maicii Domnului”, pentru a-L ruga pe Tatăl ceresc să îndepărteze de la noi boala și suferința.

               După oficierea Paraclisului Preasfintei Născătoare de Dumnezeu, a fost citită rugăciunea întocmită se către Sfântul Sinod pentru îndepărtarea pandemiei, care s-a abătut asupra noastră, apoi preotul paroh a rostit un cuvânt de învățătură despre rolul și importanța rugăciunii  în viața noastră, mai ales în vremurile pe care le trăim.

      În continuare, cei prezenți, în dangăt de clopote, au participat la procesiunea efectuată în jurul bisericii cu racla în care se află moaștele Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, ale sfinților mucenici de la mănăstirea Sfântul Sava cel Sfințit, ale sfinților ierarhi Iosif cel Nou de la Partoș și Andrei Șaguna și ale Sfântului Cuvios  Irodion de la Lainici.

   În cele patru laturi ale bisericii au fost rostite îndătinatele ectenii și rugaciuni, seara de înălțătoare rugăciune încheindu-se cu un impresionant buchet de pricesne interpretate de către preoții și cântăreții lăcașului de cult.

                Primește, Doamne, rugăciunea noastră și îndepărtează Stăpâne, boala sufletească și trupească de la noi robii Tăi.