Seară duhovnicească la parohia Periam

Organizarea unor săptămâni duhovnicești în Postul Nașterii Domnului și în cel al Învierii Domnului a devenit deja tradiție în Banatul de câmpie și în cel de munte.

Astfel de manifestări au loc în foarte multe parohii și se bucură de prezența a numeroși credincioși. Preoții parohi invită, de obicei, preoți din parohiile vecine, profesori de Teologie și ieromonahi și oficiază împreună slujba de Vecernie, Acatiste ori Paraclise, urmate întotdeauna de o meditație duhovnicească sau de un cuvânt de învățătură, precum și de colinde ori de alte cântări bisericești.

O asemena seară duhovnicească a avut loc luni, 21 noiembrie a.c., la sărbătoarea Intrării în biserică a Maicii Domnului, în parohia Periam, protopopiatul Sânnicolau Mare, la inițiativa preotului paroh Valer Cioica. Binecuvântatul moment de rugăciune a debutat cu slujba Vecerniei, oficiată de preotul Ionel Popescu, vicar eparhial, preotul paroh Valer Cioica și diaconul Marius Rumega, în prezența unui număr apreciabil de parohieni.

La finalul slujbei, preotul Ionel Popescu a susținut meditația intitulată „De ce o cinstim pe Maica Domnului?”, tema fiind argumentată biblic și patristic. Frumusețea duhovnicească a acestei seri de rugăciune a fost împodobită, spre bucuria credincioșilor, cu cântări bisericești închinate Maicii Domnului și cu colinde strămoșești, interpretate de clericii amintiți, împreună cu preotul Eugen Babescu și cântărețul bisericesc Silviu Sârbu de la parohia Timișoara Iosefin, secondați de cântăreții și credincioșii parohiei Periam.

Așadar, sub sfântul omofor al Maicii Domnului, am trăit clipe ziditoare de sfântă rugăciune și de comuniune frățească, atât de necesare în urcușul nostru duhovnicesc spre sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.