Sfântul Dimitrie, Izvorâtorul de mir, cinstit cu prilejul hramului Parohiei Timișoara Cetate
De sărbătoarea Sf. Mare Mucenic Dimitrie, biserica Parohiei Timișoara Cetate a îmbrăcat haine de sărbătoare, cinstindu-și ocrotitorul spiritual. Sfânta Liturghie a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi, condus de părintele Ionel Popescu, vicar eparhial. În cadrul slujbei s-au înălțat rugăciuni pentru toți militarii români care s-au jertfit pe câmpurile de luptă. Alături de numărul mare de credincioși, la Dumnezeiasca Liturghie au participat reprezentanți ai Armatei Române, dar și militarii Brigăzii 18 Cercetare-Supraveghere „Banat”.
În cuvântul de învățătură, părintele Ioel Popescu a explicat evaghelia citită cu prilejul sărbătoririi sfântului mucenic Dimitrie, evidențiind, totodată, virtuțile acestui martir creștin din cetatea Tesalonicului, bineplăcut lui Dumnezeu. La final, părintele paroh Marcel Vlaicu a mulțumit părintelui vicar pentru bucuria adusă clericilor și credincioșilor parohiei.
Biserica cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” a Parohiei Timişoara Cetate a fost sfinţită prima oară în anul 1935, în timpul lui Carol al II-lea, de episcopul militar dr. Ioan Stroia de Alba-Iulia şi de episcopul dr. Grigore Gheorghe Comşa al Aradului. Aceasta a purtat hramul „Învierea Domnului” şi a fost timp de mai mulţi ani biserică militară, aflându-se sub administraţia Primăriei Timişoara. La 26 octombrie 2000, biserica a fost sfinţită pentru a doua oară de către Înaltpreasfinţitul Nicolae, Mitropolitul Banatului, când a fost pusă sub ocrotirea unuia dintre cei mai reprezentativi sfinţi ostaşi ai Bisericii, Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir. Construcţia actuală datează din anii 1740-1750 şi este unul dintre cele mai vechi aşezăminte din oraş păstrate, alături de Spitalul Militar, Tribunal şi Complexul Bastion, făcând parte din complexul arhitectural al Cetăţii vechi a Timişoarei. Pictura lăcaşului de cult a fost realizată între anii 2000 şi 2003, de către familia de pictori bisericeşti Ion şi Ana Bădilă.