Solidaritate creștină pentru spitalele timișene

Marți, 5 Mai 2020, s-a derulat o acțiune de caritate organizată de Parohia Timișoara Iosefin, în colaborare cu Fundația parohială „Preot Ioan Olariu” și Societatea Femeilor Creștin Ortodoxe din Timișoara.

Au fost donate echipamente medicale în valoare de peste 35.000 lei, constând din măști faciale (peste 8000), mănuși de protecție, componente medicale necesare în maternitate, prosoape – ce au fost relizate de voluntari în cadrul atelierului de croitorie al Societății Femeilor Creștin Ortodoxe.

Beneficiarii acestui act de caritate au fost Secția de Neonatologie a Maternității Bega din Timișoara, personalul medical al Spitalului Județean Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” Timișoara și Spitalul din Deta.

Acest demers a fost posibil cu ajutorul unor oameni de bine, care s-au implicat în susținerea financiară a proiectelor fundației, precum Societatea Comercială ARTOIL  din Timișoara.

Parohia Timișoara – Iosefin desfășoară aceste acțiuni filantropice din dragoste creștină și solidaritate cu medicii și cadrele medicale, care se jertfesc de săptămâni de zile în spitale, ca să protejeze sănătatea noastră. 

Parohia derulează și alte proiecte sociale menite să îmbunătățească calitatea vieții persoanelor cu nevoi materiale, vârstnicilor și familiilor cu mai mulți copii; de asemenea, cantina parohiei asigură o masă caldă și alimente neperisabile pentru 150 de persoane.