Vizită arhierească la Parohia Iosefin

În duminica a șaptea după Învierea  Domnului, Părintele Mitropolit Ioan a poposit în mijlocul preoților și al credincioșilor parohiei Timișoara-Iosefin. La momentul îndătinat, Înaltpreasfinția Sa a adresat un înălțător cuvânt de învățătură credincioșilor, în care a subliniat frumusețea, profunzimea și importanța rugăciunii rostite de Domnul nostru Iisus Hristos după Cina cea de Taină, cunoscută cu numele de „Rugăciunea Arhierească”.

La finalul Sfintei Liturghii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a oferit preoților și credincioșilor lucrarea Pe cărarea Crucii (295 p ) , apărută de curând la editura Agnos din Sibiu. Tipărită în condiții grafice de excepție, cartea Înaltpreasfinției Sale însumează, sub formă de întrebări și răspunsuri, zeci de convorbiri și învățături duhovnicești consemnate de prof. Dr. Luminița Cornea, picurate, duminică de duminică, în sufletul credincioșilor din parohiile pe care le arhipăstorește.

„Primită cu multă bucurie de către credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie, cartea Părintelui Mitropolit Ioan va mângâia multe suflete, va fi de mare folos duhovnicesc celor ce caută pacea , iertarea, iubirea și frumusețea negrăită a credinței. Scrisă adesea cu lacrimi, în duh filocalic, de către un Ierarh care șterge lacrimi, alină suferințe și împlinește lipsuri, această carte va însoți multe suflete pe cărările Crucii și ale Raiului. Mulțumim, Părinte Mitropolit, pentru bucuria pe care ne-ați făcut-o în duminica a 7-a după Paști, închinată Sfinților Părinți de la Sinodul I ecumenic”, a precizat pr. Dr. Ionel Popescu, parohul bisericii cu hramul „Nașterea Maicii Domnului” a parohiei Timișoara-Iosefin.