Atelierul Mărțișoarelor

În seara zilei de 21 februarie, grupul catehetic ,,Preot Ioan Imbroane” din parohia Iosefin și-a unit forțele alături de tineri din parohiile Blașcovici și Calea Martirilor, participând la o acțiune caritabilă ce a avut loc în Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități ,,Podul Lung” din Timișoara.

Cu sprijinul doamnei Amina Dragoescu, șefa Centrului ,,Podul Lung”,  alături de membrii personalului dedicat recuperării copiilor cu dizabilități, evenimentul s-a desfășurat în sala de festivități a centrului, sub forma unui atelier de creație în care s-au confecționat mărțișoare din materiale pentru bricolaj.

Cu mic cu mare, cei 40 de tineri și-au exprimat în mod deosebit simțul artistic, reușind în scurt timp să realizeze frumoase mărțișoare și simboluri ale primăverii. Fiecare copilaș sau tânăr prezent a adus aportul personal la realizarea mărțișoarelor din: ață, hârtie, ceramică, sau chiar folosind pensula și acuarelele. Astfel, bucuria comuniunii a fost deplină prin numărul sporit de tineri ,,mici și mari” dar și prin diversitatea mărțișoarelor create.

Scopul atelierului de mărțișoare a fost acela de a veni în sprijinul aproapelui aflat în suferință, dar și sensibilizarea celor din jur, înțelegând prin aceasta necesitatea filantropiei manifestată în dragostea creștină, care nu trebuie să aibă limite. Ca urmare a acestei acțiuni, în una din duminicile viitoare, după Sfânta Liturghie, va fi amenajat un stand cu mărțișoare în pridvorul parohiei Iosefin de unde credincioșii vor putea achiziționa mărțișoare sub formă de donație pentru copiii cu dizalilități.

Există o strânsă colaborare între cele două instituții. Parteneriatul de colaborare dintre Parohia Iosefin și Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități s-a consolidat în mai mulți ani de comuniune, dialog și rugăciune reciprocă. De aceea, de fiecare dată la astfel de manifestări, grupul catehetic din Iosefin a participat cu mult interes și entuziasm tineresc la toate acțiunile ce au fost derulate, fie în cadrul bisericii din Iosefin, fie prin deplasarea tinerilor la Centrul ,,Podul Lung”.

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat în această acțiune!