Părintele Mitropolit Ioan s-a rugat împreună cu enoriașii Parohiei Timișoara-Iosefin

În Duminica a 14-a după Rusalii credincioșii Parohiei Timișoara-Iosefin s-au bucurat de prezența în mijlocul lor a Chiriarhului Banatului, Înaltpreasfințitului Părinte Ioan. Acesta a participat, în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată de părintele paroh Ionel Popescu, împreună cu slujitorii parohiei.

În biserica parohială Părintele Mitropolit Ioan a oferit burse de merit unor elevi și studenți, care provin din familii cu probleme materiale și familii monoparentale, pe care Fundația „Preot Ioan Olariuˮ îi susține financiar, pentru a nu abandona școala și pentru a-și putea finaliza studiile superioare.

Bursele sunt oferite elevilor și studenților pe parcursul întregului an școlar și universitar; pe lângă aceasta, tot fundația le oferă alimente, rechizite școlare, iar în perioada de vacanță, pe unii dintre ei îi finanțează pentru a participa la taberele școlare.

Părintele Mitropolit Ioan a apreciat această acțiune a Fundației parohiale „Preot Ioan Olariuˮ și a oferit elevilor și stundeților bursieri cărți folositoare de suflet; au fost oferite cărțile Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, „Pe cărarea raiuluiˮ și „Înviatul din Nazarethˮ.

Fundaţia creștină „Preot Ioan Olariu” este o fundaţie social-filantropică de dezvoltare comunitară, non-guvernamentală, fără scopuri politice şi nediscriminatorie profesional, ce funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfin­țitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. Misiunea fundaţiei este să dezvolte sistemul de caritate, în spirit creştin umanitar, atât în Parohia Ortodoxă Timişoara-Iosefin, cât și în comunitățile parohiale din Timişoara şi judeţul Timiş. Scopul fundaţiei este de a oferi servicii comunitar-sociale, medicale, culturale şi educaţionale, în spirit creştin, contribuind prin acestea la rezolvarea multiplelor probleme stringente din comunitate.