Atelier de Crăciun

În seara zilei de 6 decembrie, la Centrul de Recuperare pentru Copii cu Dizabilități „Podul Lung” din Timișoara, a avut loc un atelier de lucru manual în cadrul căruia s-au confecționat obiecte specifice acestei perioade din an : globuri din ață și hârtie, steluțe, aranjamente și ornamente de Crăciun. Cu multă bucurie și îndemânare, au participat aproximativ 30 de  tineri din grupul „Preot Ioan Imbroane” de la parohia Timișoara-Iosefin.

Convenția de colaborare încheiată între Parohia Iosefin și Centrul „Podul Lung” datează din primăvara anului 2014, iar an de an rezultatele pozitive sunt valorificate prin acțiuni la care tinerii volunatari și personalul Centrului participă activ la viața Bisericii.

Prin bunăvoința și implicarea doamnei Amina Dragoescu, șefa Centrului de Recuperare „Podul Lung”, tinerii participanți au putut vedea cabinetele de lucru și sălile de recuperare la care beneficiarii centrului iau parte zilnic. Profesionalismul personalului specializat, dar și condițiile optime de îngrijire sunt importante în dezvoltarera  abilităților  motrice și mentale de care copiii cu deficiențe au nevoie.

Atelierul s-a dorit a fi realizat în scop caritativ. Cu sprijinul Consiliului Parohial și prin purtatea de grijă a Părintelui Paroh Ionel Popescu, grupul de tineri din Iosefin le-a dăruit copiilor pachețele cu dulciuri și jucării. Iar în prima duminică de după această acțiune cartiabilă, toate obiectele confecționate au fost valorificate într-o mini-expoziție cu vânzare în pridvorul bisericii „Nașterea Maicii Domnului” din Parohia Iosefin.

Evenimentul în sine a avut un impact deosebit asupra participanților, întrucât ei au observat că este nevoie de multă jertfă, dăruire și dragoste împărtășită în slujba apropelui nostru aflat în suferință. A ajuta pe cineva presupune sinergia în faptă a cuvântului scripturistic aplicat în viața fiecărui creștin.

Nu e nevoie de un ocean de osteneli spre a face vreun bine cuiva, ci, cu fiecare picătură adunată într-un gest mărunt și discret, ne putem împărtăși din  izvorul nesecat al Iubirii lui Dumnezeu.

Dc. Marius-Adrian Rumega,

Coordonatorul grupului de tineri din Parohia Iosefin