Biserica nu-și uită binefăcătorii. Doru Dinu Pavel Glăvan pomenit la Timișoara

Sâmbătă, 11 decembrie a.c., fostul președinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, Doru Dinu Pavel Glăvan a fost pomenit în biserica „Nașterea Maicii Domnului” din parohia Timișoara Iosefin. Slujba parastasului de 40 de zile a fost oficiată de către preotul Ionel Popescu, membru UZPR și preotul Eugen Babescu. La acest moment emoționant de rugăciune și pomenire, au participat membrii familiei și membrii filialei județene „Valeriu Braniște” a UZPR.
Personalitatea regretatului jurnalist, om de radio și de cultură a fost evocată, în cuvinte emoționante, de către președintele filialei locale a UZPR, conf. univ. dr. Ioan David și de preotul Ionel Popescu, paroh și vicar eparhial.
Ambii vorbitori au evidențiat calitățile profesionale și manageriale, dăruirea și dragostea lui Doru Dinu Pavel Glăvan pentru profesia de jurnalist, pentru valorile naționale și patriotice și, totodată, pentru Biserica și neamul nostru românesc.
Preotul paroh a amintit, de asemenea, familiei și celor prezenți un amănunt de puțini cunoscut și anume acela că, în copilărie, Doru Dinu Pavel Glăvan frecventa biserica parohiei Timișoara Iosefin, în care este acum pomenit și citea Apostolul în cadrul sfintei Liturghii.
Nu a fost uitată nici legătura statornicită de regretatul președinte UZPR cu frații români din Serbia, cărora le-a dăruit multe emisiuni frumoase și ziditoare de suflet și împreună cu care a organizat nenumărate manifestări frățești.
Astfel, Timișoara s-a alăturat zecilor de comunități ortodoxe din țară și de peste hotare care au înălțat o rugăciune pentru sufletul unui român adevărat, fiu credincios al Bisericii noastre.

Dumnezeu să-i așeze sufletul în cetele drepților și veșnică să fie pomenirea lui, din neam în neam!

Preot Ionel Popescu