Bucurii duhovnicești pentru credincioșii parohiilor Timișoara Iosefin și Timișoara Viile Fabric

În duminica Înfricoșătoarei judecăți ( a Lăsatului sec de carne), cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Ioan al Banatului, preoții și credincioșii parohiilor timișorene Iosefin și Viile Fabric au avut parte de negrăite bucurii duhovnicești.

La inițiativa preoților parohi Marius Petru Sfercoci, inspector eparhial și Ionel Popescu, vicar eparhial, corala „Doina Banatului“ a parohiei Iosefin, dirijată de profesorul Florin-Nicolae Șincari a dat răspunsurile liturgice în biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a parohiei Viile Fabric, iar corala „Apostolia” a parohiei Viile Fabric, dirijată de artistul liric Alexandru Șuca, de la Filarmonica „Banatul“ din Timișoara, a făcut același lucru în biserica „Nașterea Maicii Domnului” a parohiei Iosefin.

Cu acest binecuvântat prilej, preotul Marius Petru Sfercoci a slujit împreună cu preoții Iosefinului ortodox, iar preotul Eugen Babescu cu părinții slujitori ai parohiei Timișoara Viile Fabric. Cântările liturgice înălțătoare, negrăitele rugăciuni din cadrul sfintei Liturghii, predicile rostite și cuvântările de după sfânta Liturghie au evidențiat rolul cântării corale în cultul bisericii și au adus în atenția credincioșilor străvechile formații corale ale Banatului, existente altădată în fiecare parohie. De aceea, Banatul, inclusiv cel aflat dincolo de fruntariile actuale ale țării, a fost denumit, pe bună dreptate, „țara corurilor și a fanfarelor”.

Duminica Înfricoșătoarei  judecăți a fost, așadar, pentru credincioșii celor două parohii timișorene, un popas duhovnicesc ziditor de suflet, încărcat de bucurii și, totodată, de speranță, convingerea tuturor fiind aceea că, prin tinerii  dirijori și  coriști, cântarea corală  a Bisericii se înscrie pe linia tradițională și, mai ales, că are viitor.