Colinde strămoșești la Academia Română – filiala Timișoara

Joi, 15 decembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, Academia Română – filiala Timișoara a găzduit manifestarea spiritual-culturală, „O, ce veste minunata!”, la care au participat academicieni, membri ai filialei Timișoara a Academiei Române, membri ai Uniunii Ziariștilor Profesioniști , „Valeriu Braniște”, clerici de la Centrul eparhial, preoți, reprezentanți ai mediului universitar timișorean, scriitori, istorici, studenți și elevi din școlile timișorene.  

Cuvântul de întâmpinare a fost rostit de acad. Dan Dubină, președintele filialei Timișoara a Academiei Române.

În cadrul evenimentului, preotul dr. Ionel Popescu a susținut meditația duhovnicească intitulată, „Taina Nașterii Domnului Hristos”, în care a subliniat că întruparea Fiului lui Dumnezeu nu este un simplu eveniment istoric, ci mai mult decât atât, este o minune mai presus decât toate minunile și o taină pe care o putem înțelege doar cu ajutorul credinței.  

A urmat, apoi un concert de colinde interpretate de corala bărbătească „Epifania”, a preoților, diaconilor și profesorilor de religie din Timișoara, dirijat de prof. Nicolae-Florin Șincari.

Manifestarea din aula academică a continuat cu vizionarea filmului de scurt metraj „Nașterea Domnului, sărbătoarea iubirii divine”, realizat de regizorul timișorean Victor Popa. Moderatorul întâlnirii a fost conf. univ. dr. Ioan David, directorul Bibliotecii Academiei Române – filiala Timișoara.

Organizatorii evenimentului sunt: Academia Română – filiala Timișoara, Mitropolia Banatului , Biblioteca Academiei Române, Parohia Ortodoxă Timișoara-Iosefin, Biblioteca Politehnica din Timișoara în colaborare cu Uniunea Ziariștilor Profesioniști din Romania, filiala „Valeriu Braniște”, Timiș.