Colindul Parohiei Timișoara Iosefin

Duminică, 18 decembrie 2022, la Casa de Cultură a Studenților a avut loc concertul de colinde al parohiei Timișoara Iosefin, ediția a – XVIII – a, prezentat de către preotul Ionel Popescu, vicar eparhial.

            Desfășurat într-o atmosferă de înălțare duhovnicească, concertul a fost susținut de corala “Doina Banatului” a parohiei Timișoara Iosefin, corala “Carmen Sylva”, ai cărei coriști sunt absolvenți ai profilului vocațional – teologic ortodox de la Colegiul Național “Carmen Sylva” din Timișoara și corala bărbătească “Epifania” formată din preoți, diaconi, cântăreți bisericești, profesori și absolvenți de Teologie, toate trei instruite și dirijate de prof. Florin – Nicolae Șincari.

            Sutele de credincioși prezenți la această înălțătoare manifestare corală, închinată Nașterii Domnului nostriu Iisus Hristos, au ascultat, cu emoție și mare bucurie, colindele noastre creștinești și strămoșești culese de la înaintași și armonizate de dirijori și compozitori cunoscuți, din rândul cărora fac parte și bănățenii Timotei Popovici, Nicolae Ursu și Sabin Drăgoi, ultimii doi fiind, în urmă cu mulți ani, și dirijori ai coralei “Doina Banatului”.

            Frumusețea recitalului coral a fost sporită și de unele intervenții instrumentale: Frederic Chopin, Nocturne, opus nouă, nr. 2, piesă interpretată la pian de Bianca Vârjan și colindele executate la vioară de Maria – Teodora Șincari, Andrei și Eugen Morărița, acompaniați la pian de Veronica Badea.

            La finalul acestui minunat concert, cele trei formații corale și credincioșii prezenți și-au unit glasurile și au cântat, cu bucurie mare, udată de lacrimi curate, colindul străbun “  O ce veste minunată….”.

            Concertul de colinde „Vestim Nașterea” se înscrie în seria manifestărilor bisericești, culturale și filantropice derulate de parohia Timișoara Iosefin pe parcursul postului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, în folosul credincioșilor, a iubitorilor de rugăciune, de cultură și spiritualitate creștin-ortodoxă, dar și al confraților vârstnici ori al familiilor nevoiașe, cu mulți copiii, cărora le-au fost oferite hrană caldă și alimente neperisabile, iar copiilor sute de pachete cu dulciuri.

             Așa este tradiția statornicită la parohia Timișoara Iosefin, încă din vremea păstoririi preotului ctitor Ioan Imbroane (1927-1941), pe care ne străduim să o păstrăm și să o transmitem generațiilor care vin după noi.