Concertul de Crăciun „Vestim Nașterea”, ediția a XIX-a

În preajma sfintelor sărbători ale Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, la parohia Timișoara-Iosefin sunt organizate o serie de activități pastorale și cultural-filantropice. Astfel, grupul de tineri al parohiei, coordonat de preotul Eugen Babescu, în cadrul întâlnirilor catehetice săptămânale, a împodobit bradul de Crăciun, a învățat și cântat frumoasele colinde creștinești- strămoșești.

Duminică, 17 decembrie a.c., în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, a fost organizată ediția a XIX-a a Festivalului de colinde „Vestim Nașterea”, la care au participat credincioșii și sute de copii însoțiți de părinți și bunici. Imediat după Sfânta Liturghie, 100 de elevi de la Colegiul Național Bănățean din Timișoara, însoțiți de doamnele învățătoare și profesoare de religie, au cântat colinde în fața credincioșilor și a preoților.

Apoi, în după-amiaza aceleiași zile a avut loc concertul  tradițional de colinde susținut de următoarele formații corale: Corala bărbătească „Epifania”, Corala „Preot Nicolae Belean” a Parohiei Ortodoxe Sf. Nicolae – Timișoara Nord și Corala „Doina Banatului” a Parohiei Timișoara Iosefin.

Prima corală interpretat colindele: „Gazde mari, nu mai dormiți”, de Tiberiu Brediceanu – dirijor: Dumitru-Silviu Sârbu, „Trei Păstori”, de Timotei Popovici; „Lerui ler”, de Gabriel Popescu – solist: Preot Daniel Pop; „Sus în casa lui Crăciun”, de Gheorghe Șoima și „Diptic de colinde”, de Costică Andrei,  dirijate  de către prof. Florin Nicolae Șincari.

Cea de-a doua corală care a încântat audiența a fost  cea a Parohiei Timișoara Nord „Sfântul Ierarh Nicolae”, dirijată de prof. Corneliu Chircă. Din repertoriul acesteia au făcut parte colindele: „După datini, colindăm” – Alexandru Pașcanu; „Noi în seara de Crăciun”, de  Ioan Brie; „Colo-n câmp”, de  Francisc Hubic (solistă Marilena Chircă); „Condacul Nașterii Domnului”, de  Paul Constantinescu; „Lerui, Doamne, ler”, de Remus Georgescu și „În noaptea Sfântă de Crăciun”, de Nicu Moldoveanu.

Corala  „Doina Banatului” a parohiei Timișoara-Iosefin, dirijată de prof. Nicolae Șincari, a interpretat patru colinde: „Mărire lui Dumnezeu”, de Nicolae Ursu; „Minune mare”, de Paul Constantinescu; „Moș Crăciun”, de Stelian Olariu (soliști: Dumitru-Silviu și Liliana Drăghici) și „Colo-n susu”, de Sabin Drăgoi. Îmbrăcați în minunatele costume tradiționale românești, coriștii au impresionat audiența prin modul armonios în care au interpretat colindele.

Prezentarea concertului a fost făcută de către preotul Ionel Popescu, parohul bisericii, care a oferit informații despre cele trei formații corale  și a subliniat rolul lor în activitatea pastoral-misionară a parohiilor.

La finalul manifestării coriștii și sute de copiii, au primit pachete cu dulciuri și jucării din partea organizatorilor, Parohia Ortodoxă Română Timișoara Iosefin și Fundația parohială „Preot Ioan Olariu”.