Concertul de Crăciun „Vestim Nașterea”, ediția a XVII-a

O tradiție frumoasă a colindelor s-a statornicit la Parohia Timișoara-Iosefin. Cu o săptămână înainte de Praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, parohia desfășoară o serie de activități pastorale, sociale și cultural-filantropice.

Așa cum este orice comunitate autentică, unită în valorile creștine, și în acest an grupul de tineri al parohiei, în cadrul întâlnirilor catehetice săptămânale a împodobit bradul de Crăciun și, împreună cu părintele diacon Marius Rumega și au exersat și cântat colindele tradiționale românești, ce vestesc nașterea Pruncului Iisus.

Duminică, 19 decembrie în biserica cu hramul „Nașterea Maicii Domnului”, a fost organizată ediția a XVII-a a Festivalului de colinde „Vestim Nașterea”, la care au participat sute de copii, însoțiți de părinți și bunici. 

Concertul de colinde a fost susținut de corala „Doina Banatului”, a Parohiei Timişoara-Iosefin, dirijată de prof. drd. Florin Nicolae Șincari. Îmbrăcați în miunatele straie românești, coriștii au impresionat asistența prin modul deosebit în care au interpretat colindele. Un buchet de colinde a fost oferit celor prezenți și de Corul Parohiei Timișoara Nord „Sfântul Ierarh Nicolae”, dirijat de prof. Corneliu Chircă și însoțiți de preotul paroh Romeo Dumitrașcu.  

În continuare, grupul de copii al parohiei, dirijat de prof. Adina Botezatu, îmbrăcați și ei în costume tradiționale, a adus bucuria sfintelor sărbători în sufletul copiilor și al credincioșilor prezenți în număr mare la sfânta biserică.

La finalul manifestării, atât coriștii, cât și toți copiii au primit pachete cu dulciuri din partea preoților slujitori, a Parohiei Ortodoxe Române Timişoara-Iosefin şi a Fundaţiei parohiale „Preot Ioan Olariu”.