Festivalul „Trifu Șepețian”, ediția a II-a și Olimpiada Corală „Doina și Hora”, ediția I, la Chizătău

Duminică, 23 octombrie, Corul mixt „Doina Banatului” al parohiei Timișoara Iosefin, a dat răspunsurile liturgice în cadrul Sfintei Liturghii din localitatea Șanovița și apoi coriștii împreună cu părintele vicar Ionel Popescu, părintele Eugen Babescu și parohul Șanoviței, Cristian Laichici, s-au deplasat în cimitirul satului pentru a-i pomeni prin cântare duhovnicească pe compozitorul Nicolae Ursu și soția sa, Magdalena (înmormântați în cimitirul central din Cluj-Napoca), dar și pe părinții compozitorului, Nicolae și Livia, înmormântați în cimitirul din Șanovița.

După momentele de rugăciune trăite în biserica parohială și apoi în cimitirul satului, membrii corului au participat în localitatea bănățeană Chizătău, alături de cinci formații corale, la Festivalul „Trifu Șepețian” și Olimpiada Corală „Doina și Hora”, în prezența unui juriu format din muzicieni, preoți, reprezentați ai comunității locale și ai județului Timiș.

Olimpiada Corală „Doina și Hora”, inițiată de prof. dr. Constantin-Tufan Stan, s-a organizat cu prilejul celebrării centenarului Asociației Corurilor și Fanfarelor Române din Banat, organizație providențială fondată la Chizătău, în 21 septembrie 1922, de Ion Vidu și Iosif Velceanu.

Corul „Doina Banatului”, dirijat de Florin-Nicolae Șincari, a deschis festivalul cu lucrarea corală „Mândră țară e Banatu, Deviza Asociației Corurilor și Fanfarelor din Banat, textul, linia melodică și armonizarea, aparținându-i compozitorului bănățean, Iosif Velceanu.

            Repertoriul pe care coriștii timișoreni l-au prezentat în fața numărului mare de spectatori prezenți în Căminul Cultural din Chizătău, a cuprins următoarele creații corale: Mândră țară e Banatu’, de Iosif Velceanu, Tatăl nostru, de Ioan D. Chirescu, Ușile pocăinței, de Pr. Ioan Șerb și Trompetele răsună, de Gavriil Musicescu.