Fundația „Preot Ioan Olariu”, un factor al îmbunătățirii calității vieții

La fel ca în fiecare an, membrii Fundației „Preot Ioan Olariu” s-au reunit în ședință de lucru, în Sala festivă a Parohiei Timișoara-Iosefin, în vederea dezbaterii și aprobării rapoartelor generale anuale privind activitățile umanitare desfășurate în anul 2017.

Ordinea de zi a Adunării Generale a constat în prezentarea bilanțului asupra activităților din 2017, a raportului financiar pe anul 2017, a proiectului „Sprijin la distanță – o șansă pentru fiecare” și, nu în ultimul rând, prezentarea programului de activități pe anul 2018, anul Centenarului Marii Uniri.

Printre diversele și multiplele activități social-filantropice întreprinse în anul 2017 s-a evidențiat continuarea proiectului „Sprijin la distanţă – O şansă pentru fiecare copil şi tânăr de a accede, în mod egal, la educaţie şi la valorile culturii, ca formă de refuz a izolării şi marginalizării provocate de sărăcie”, prin care fundația a acordat 11 burse sociale în valoare de 24.725 lei, unor elevi şi studenţi foarte buni la învăţătură, dar care provin din familii cu venituri modeste.

„Este demn de menţionat faptul că mai mult de jumătate din bursele acordate sunt susţinute de persoane fizice, credincioşi ataşaţi de biserica noastră ortodoxă, care au înţeles că investiţia în inteligenţă este generatoare de valori şi formatoare de caractere, iar aceşti tineri, pe care îi ajutăm astăzi să îşi împlinească visul, vor fi viitori creştini români oneşti, care nu vor uita niciodată că şi Biserica i-a ajutat să devină ceea ce sunt. Nădăjduim că în anul 2018 vom reuşi să dezvoltăm şi mai mult acest proiect, astfel încât tot mai mulţi copii şi tineri să beneficieze de sprijinul nostru!”, a menționat părintele Ionel Popescu, președintele fundației.

Pe lângă acest proiect, fundația a acordat şi ajutoare sociale în valoare de peste 2500 lei unor persoane cu probleme financiare deosebite sau cu boli grave. De asemenea, în preajma marilor sărbători, membrii funda­ției, alături de Parohia Iosefin, participă, prin cantina socială, la campania de întrajutorare a bătrânilor cu nevoi financiare, contribuind la achizițio­narea de pachete cu alimente neperisabile. Pe plan cultural, fundația a sprijinit și editarea volumului „Bucuria slujirii prin cuvânt”, semnat de părintele dr. Ionel Popescu, președintele fundației.

Pentru anul 2018, la 10 ani de la înființare, fundația își propune ca, în colaborare cu Parohia Iosefin, să continue organizarea de cursuri şi meditaţii gratuite pentru copii și tineri, să continue proiectul educa­ţional „Sprijin la distanţă – o şan­să pentru fiecare”, organizând pentru bursierii fundației un pelerinaj, dar și Ziua Internațională a Copilului cu invitarea unor tineri care excelează în anumite domenii-sport, muzică, etc. Pe plan cultural, printre proiectele fundației se numără editarea unei reviste consacrată Marii Uniri, precum și susţinerea financiară a lucrării „Bucuria slujirii prin cuvânt”, vol.II, scrisă de preot dr. Ionel Popescu.

Fundaţia creștină „Preot Ioan Olariu” este o fundaţie social-filantropică de dezvoltare comunitară, non-guvernamentală, fără scopuri politice şi nediscriminatorie profesional, ce funcționează cu binecuvântarea Înaltpreasfin­țitului Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului. Misiunea fundaţiei este să dezvolte sistemul de caritate, în spirit creştin umanitar, atât în Parohia Ortodoxă Timişoara-Iosefin, cât și în comunitățile parohiale din Timişoara şi judeţul Timiş. Scopul fundaţiei este de a oferi servicii comunitar-sociale, medicale, culturale şi educaţionale, în spirit creştin, contribuind prin acestea la rezolvarea multiplelor probleme stringente din comunitate.