Lucrări de extindere la casa unor credincioși nevoiași

Viața grea pe care o duce o familie cu cinci copii într-un sat din apropierea Timișoarei se va îmbunătăți curând, datorită implicării Fundației Filantropia, a Arhiepiscopiei Timișoarei, Societății Femeilor Creștin-Ortodoxe, parohiei Timișoara-Iosefin și Fundației „Preot Ioan Olariu”.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan, aceste fundații și organizații bisericești și-au unit eforturile pentru a veni în ajutorul greu încercatei familii din parohia Bazoșul Vechi. Deși sunt nevoiași, acești credincioși au reușit să achiziționeze mare parte din materialele necesare extinderii locuinței insalubre în care viețuiesc.

„Împreună cu Fundația Filantropia a Arhiepiscopiei Timișoarei, cu Societatea Femeilor Creștin-Ortodoxe și cu sprijinul preotului paroh Cristian-Gabriel Băican, parohia și fundația noastră ne străduim să oferim un spațiu nou unei familii nevoiașe cu cinci copii care locuiește într-o singură cameră. Astfel, cu materialele existente și cu manopera suportată de noi construim, în continuarea casei, o cameră, o bucătărie și un grup sanitar. În felul acesta familia în cauză va avea condiții mai bune de trai. Având în vedere că instituțiile menționate suportă cheltuielile cu privire la manoperă, nădăjduim că în două-trei săptămâni, construcția va fi gata și, înainte de sfintele sărbători, familia se va bucura de ea. Aceasta este doar una din acțiunile filantropice pe care le desfășurăm în Arhiepiscopia Timișoarei prin cantinele sociale, așezămintele pentru vârstnici, casele de tip familial etc.”, a declarat preotul Ionel Popescu.

De altfel, Părintele Mitropolit Ioan s-a ocupat de ridicarea și cumpărarea mai multor case pentru credincioșii nevoiași, iar parohia Timișoara Iosefin și Fundația „Preot Ioan Olariu” au ridicat, la rândul lor, o casă pentru o asemenea familie în parohia Cornești.