Lucrări de înfrumusețare, renovare și consolidare

Cu binecuvântarea Părintelui Mitropolit Ioan al Banatului, parohia Timișoara-Iosefin derulează, în această perioadă, o serie de lucrări la biserică, la casa parohială și în parcul lăcașului de cult.

   Astfel, la biserică a fost renovată casa scării din turnul lateral, cu scara de urcare la cor și la balcoanele laterale, iar în parc au avut loc lucrări de întreținere a gazonului și de toaletare a copacilor. Pe lăcașul de cult au fost montate ace, pentru a împiedica așezarea porumbeilor și pătarea cu excremente a fațadelor.

   Lucrări ample de întreținere și de consolidare se desfășoară, de asemenea, în spațiile din demisolul casei parohiale, care adăpostește și cantina pentru nevoiași, precum și la fundația acestei clădiri.

   Casa parohială a fost construită de către preotul Ioan Imbroane în anii 1930-1932, cu fundația doar din cărămidă, așa cum se obișnuia în acele vremuri. Așadar, cărămida așezată direct pe pământ înmagazinează apa și, din cauza aceasta, pereții din demisol sunt afectați de igrasie. Prin lucrările care au loc acum se izolează fundația casei și se protejează cu o membrană specială, între aceasta și pământ fiind turnat un strat de pietriș, care facilitează scurgerea apei de ploaie. La interior, pereții se decopertează și, după ce cărămida se usucă, sunt aplicate materiale de asanare și se injectează o soluție care împiedică răspândirea igrasiei.

   Cu ajutorul bunului Dumnezeu, nădăjduim că toate lucrările aceasta vor fi terminate până la sărbătorile Sfintelor Paști.