Minunile sfântului Iosif, mărturie de suflet

Manifestarea cu titlul de mai sus, organizată de Casa de Cultură a municipiului Timișoara în seara zilei de 15 septembrie și dedicată celui de-al doilea hram al catedralei mitropolitane, a fost programată în Piața Sfântul Gheorghe din orașul nostru .
La această manifestare de suflet urmau să participe actori din Timișoara, cunoscuta corală „Contrast” , formată din artiști de la Opera Națională din capitala Banatului și corala „Doina Banatului” a Parohiei Ortodoxe Române Timișoara Iosefin, dirijată de prof. Florin Nicolae Șincari.
După cuvântul de deschidere, rostit de către d-na Codruța Mărginean, corala parohiei noastre, costumată în ținută de concert, a deschis programul cu piesa corală „Tatăl nostru…” și a continuat cu impresionantul tropar închinat ocrotitorului Banatului: „Din tinerețe cu totul te-ai supus Domnului…”, armonizat pe patru voci. Au urmat apoi două piese folclorice, în timpul cărora peste Timișoara au început să cadă, încet, stropi de ploaie binecuvântată care, îndesindu-se, au făcut imposibilă continuarea minunatului program închinat Sfântului Ierarh Iosif cel Nou de la Partoș.
Prezența corului nostru parohial la această manifestare culturală este o mărturie în plus despre calitatea și dăruirea dovedite de acesta în cei aproape o sută de ani neîntreruptă activitate.
Inițiativa Casei de Cultură a municipiului nostru este demnă, de asemenea, de toată admirația . Asemenea manifestări cu caracter religios – cultural sporesc prestigiul acestei instituții reprezentative a orașului martir Timișoara.
Preot dr. Ionel Popescu