Pelerinaj la locurile sfinte din Israel

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, Parohia Ortodoxă Română Timișoara-Iosefin, a organziat un pelerinaj la locurile sfinte din Israel, în perioada 25 aprilile – 01 mai 2018. Grupul de pelerini a fost însoțit de părintele paroh Ionel Popescu. Pe parcursul celor 5 zile de pelerinaj, credincioșii timișoreni s-au închinat la Lod și pe Carmel, la Nazaret, pe Tabor, la Cana Galileii și pe Muntele Fericirilor, precum și în alte lăcașuri binecuvântate din frumoasa Galileea.

Video - Acatist la Hozeva

Video – Acatist la Hozeva

Video – Mormântul Maicii Domnului

Programul pelerinajului a cuprins, de asemenea, locul autentic al Botezului Domnului de la Râul Iordan, Mănăstirea Sfântul Gherasim din Valea Iordanului, orașul Ierihon, cea mai veche cetate a lumii, Qumran și Marea Moartă.

 

Momente înălțătoare și de frumoasă emoție au fost trăite pe Calea Crucii, în biserica Sfântului Mormânt, pe Muntele Măslinilor, în Ghetsimani, pe Muntele Sionului, la Betleem și la Mănăstirea Sfântul Gheorghe de la Hozeva.

Video – Biserica Gabatta (locul pardosit cu pietre)

Video – Biserica Adormirii Maicii Domnului

Pelerinajul a fost un bun prilej de a cunoaște îndeaproape Evanghelia Domnului nostru Iisus Hristos și de a o explica pelerinilor dornici de îmbogățire duhovnicească. În toate bisericile și mănăstirile vizitate a fost citită Evanghelia legată de acestea, au fost prezentate minunile săvârșite de Domnul Hristos, minunatele Sale cuvântări, care au adunat mii de credincioși din părțile Galileii, ale Văii Iordanului, Samariei și Iudeii, iar de fiecare dată, momentul de închinare a fost înfrumusețat și cu preafrumoasele noastre pricesne și cântări bisericești. S-a creat astfel, o atmosferă duhovnicească înălțătoare, care a impresionat până la lacrimi pe cei 55 de pelerini ortodocși români și care a contribuit, în felul acesta, nu doar la sporirea cunoștințelor biblice și de spiritualitate creștin ortodoxă, ci și la întărirea tuturor în credință.

Clipele de neuitat petrecute la Sfintele locuri din Israel, pe care a pășit și le-a sfințit Iisus Hristos Mântuitorul, vor rămâne pentru totdeauna în sufletul și mintea binecredincioșilor creștini veniți să se adape de la izvorul cel nesecat al Evangheliei Fiului Lui Dumnezeu.